18. okt
DEBUTERER: Tom Rune Hansen, Vegard Hansen, Jan Egil Nikkinen og Andre Melsbø er Mr. Tinkertrain, et band som bare spiller låter av Ozzy.
 
Nå blir det Ozzy-fest
- Vi gleder oss veldig, og er litt nervøse også, sier Tom Rune Hansen. Endelig er bandet Mr. Tinkertrain klar for sin første spillejobb.

Publisert: 31.okt.2016 15:52
Oppdatert: 23.okt.2017 11:10

De som kjenner Tom Rune Hansen vet at han er en av kommunens største fans av Ozzy Osbourne, og noen av stjernegitaristene den gamle rockeren har hatt med seg har vært en stor inspirasjon.

Gitarhelter

- Ja, helt klart, de tre første er jo noen av de største, sier Hansen. Da sikter han til Randy Rhoades, Jake E. Lee og Zakk Wylde.

Men det er ikke bare Tom Rune Hansen som er blodfan, det er også vokalist Vegard Hansen, og de to har snakket i mange år om å få dette til.

- Vi har snakket om det lenge, men plutselig falt brikkene på plass. Trommeslager Jan Egil Nikkinen dukket opp og vi fikk Andre Melsbø med på bass, og da var bandet på plass, det var bare å begynne å øve. Og det har vi holdt på med siden februar i år, så nå kjenner vi at det skal bli godt å endelig få vise hva vi har holdt på med, forteller Tom Rune Hansen.

Bredt repertoar

Bandet kaller seg Mr. Tinkertrain, oppkalt etter en låt fra 1992-albumet No More Tears. Ozzy Osbourne hadde en lang karriere med Black Sabbath før han ble sparket ut, nesten drakk seg ihjel, ble berget av en dame ved navn Sharon, fikk stablet på beina en solokarriere og ble en levende legende. Han giftet seg med Sharon, og de to, og ungene er blant noen av de største kjendisene i den vestlige verden. Ozzy har gitt ut album etter album siden 1980, og er fremdeles en å regne med. Innimellom lurer han med en smektende ballade som får metall-fansen til å undres, men de blir hit-låter, de også.

- Vi har et repertoar som spenner over hele karrieren hans som solo-artist, og vi har med litt av det som er mer pop enn metall også, så jeg vil kalle det et ganske bredt repertoar, sier Hansen.

Fredag

Fredag på Ofelas Arena braker det løs, og da stiller også Vegard Hansens datter Kathrine Hansen opp sammen med Andre Melsbø og sørger for akustisk oppvarming.

- Det blir litt høyere gitarføring senere på kvelden, ler Tom Rune Hansen og håper mange kommer.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no