21. okt
SAMISK: Ann Jorid Henriksen gir ut «Engler i sneen» på samisk og håper å få gjort den som duett sammen med Jonas Fjeld når de kommer til Kirkenes. (Foto: Knut Aaserud)
 
Nå er «Engler» ute på samisk
Ann Jorid Henriksen har ikke gitt ut noe på over 30 år, men nå er Jonas Fjelds «Engler i sneen» ute, gjendiktet på samisk. - Vi skal prøve å gjøre den som duett når vi kommer til Kirkenes, sier hun.

Publisert: 16.nov.2013 09:32
Oppdatert: 23.okt.2017 11:27

Ann Jorid Henriksen og Jonas Fjeld starter i neste uke ut på en liten Finnmarksturne. Den starter i Vadsø Kirke og avslutter i den nye Nordlyskatedralen i Alta. Fredag spiller de i Kirkenes kirke. Det er en kirke sangeren har et spesielt forhold til.

Oppvekst

- Vi flyttet til Jakobsnes da jeg var seks år, og senere flyttet vi til Bjørnevatn. Jeg flyttet ikke derfra før jeg var 25 år, da for å gå på skole. Så det er mye familiehistorie knyttet til kirka i Kirkenes, jeg er konfirmert der, blant annet. Og jeg gleder meg veldig, for det er min favorittkirke å synge i, den har en helt spesiell klang og akustikk, sier Ann Jorid Henriksen.

- Skummelt

I forbindelse med turneen, som er i regi av Scene Finnmark, har hun vært i Studio Neiden og spilt inn en samisk versjon av Jonas Fjelds «Engler i sneen».

- Det var litt skummelt å gjøre en versjon av en sånn stjernesang som denne, men man må bare vært modig og hoppe i det, sier hun. Hun har ikke gitt ut noe siden 1982, men har holdt utallige konserter og samlet opp et stort repertoar. Besøket hos Harald Devold i Neiden ga mersmak.

Ta vare på

- Jeg har veldig mange sanger på repertoaret som jeg har lært av andre, men som aldri har blitt spilt inn. Det er tradisjonsmusikk som kan gå i glemmeboka hvis den ikke blir bevart for ettertiden og andre som har lyst å lære. Det er den største motivasjonsfaktoren for å gå i studio nå. Og så må man jo gjøre det før man blir for gammel, mens man ennå har stemme, ler hun.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no