18. nov
PRESTØYHJEMMET: Her blir det ny TV-tilgang. (Arkivfoto: Yngve Grønvik)
 
Nå får de gamle permanent TV
Sykehjemmene får TV-ordningen på plass, etter to måneder uten felles TV og litt over en uke med veldedighet.

Publisert: 09.nov.2016 09:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:11

Sykehjemmene Wesselborgen, Prestøyhjemmet og Tangenlia har vært uten det meste av TV-kanaler siden 1. september, da det analoge fjernsynsnettet ble sendte. Dermed måtte beboerne klare seg med Sky News, den arabiske TV-kanalen Al Jazeera, og den kristne norske kanalen Visjon Norge i nesten to måneder, meldte Sagat 24. oktober.

Det har vært et savn for de eldre, som samler seg rundt TV-programmene på fellesstua. Heldigvis fikk de eldre en midlertidig løsning i slutten av oktober, og nå er permanent TV-tilgang rett rundt hjørnet i sykehjemmene.

- Vi har funnet penger, så nå er arbeidere i ferd med å legge til rette for å få Riks-TV på Prestøyhjemmet og Wesselborgen. Slik jeg forsto det trengte vi ikke å gjøre noe på Tangenlia, sier Lene Nilsen Holte, enhetsleder for de tre hjemmene.

- Nå venter vi på å få utstyr i posten. Monteringen skal gjøres denne uka, forteller Holte.

I løpet av uka

Tekniker Ulf Pedersen sier at TV-kanalene forhåpentligvis er på plass i løpet av denne uka.

- Vi skal montere takantenne på eldresenteret i Kongens Gate, på Prestøyhjemmet og på Wesselborgen. På Tangenlia har de allerede faste TV-kanaler på plass, sier han.

I mellomtiden har Nornett og Canal Digital stilt med midlertidig TV-tilgang på sykehjemmene i litt over en uke.

- Vi fikk låne utstyr hos dem. Mange av beboerne har også fått låne utstyr hos de pårørende, til å se i eget rom, sier Pedersen.

30 000 per hjem

Holte forteller at monteringen av utstyr til TV-kanalene koster omtrent 30 000 kroner per hjem. Hun er ikke ansvarlig for hjemmet i Kongens Gate, men for de resterende to blir det dermed 60 000 kroner som hennes enhet må finne rom for i budsjettet.

- Det tar vi innenfor driftsbudsjettet. Kostnader er det, men det er ikke voldsomt store penger, sier hun.

Sagat skriver at de eldre var glade for å få tilbake TV-kanalene i slutten av oktober. I dagligstua ved Wesselborgen gikk det da mest i sport, «Farmen», «Skal Vi Danse» og ulike dyreprogrammer.

- Det er klart det er flott at kanalene er på plass igjen for oss som bryr oss om det, for den russiske kanal­en skjønte jeg ikke mye av, sa Olga Olsen (94) til Sagat.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no