10. des
FORSKE: Bioforsk Svanhovd starter med undervisningslab der barn og unge blant annet kan få lære å finne DNA fra bjørn. (Foto: Bioforsk Svanhovd)
 
Nå får ungene forske på DNA
Svanhovd skal utvikle et undervisningslaboratorium der barn og unge selv kan være med og finne bjørne-DNA.

Publisert: 23.jan.2015 18:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:47

Bioforsk Svanhovd har fått tilskudd fra Miljødirektoratet til å utvikle et genetisk undervisningslaboratorium for barn, studenter og voksne. I løpet av 2015 vil Svanhovd ta undervisningslaboratoriet i bruk. Prosjektet skal blant annet bidra til et mer praktisk og relevant naturfag i skolen. Å få flere unge til å velge naturfag og teknikk i skolen er en viktig samfunnsmessig oppgave, heter det i en pressemelding fra Svanhovd.

- Kunnskap om biologisk mangfold og genetisk diversitet er svært viktig for samfunnets evne til å ta vare på naturen og for bærekraftig utvikling, sier Siv Grethe Aarnes, laboratorieleder ved Bioforsk Svanhovd.

- Vi skal utvikle et undervisningslaboratorium hvor barn og unge selv kan utføre laboratorieøvelser der de skal finne og analysere DNA fra ulike sporprøver av brunbjørn, forteller hun.

I tillegg til praktiske øvelser vil det bli forelesninger. Øvelsene og forelesningene vil være relevante i forhold til læreplanene, og planen er å tilrettelegge tilbud som er skreddersydd for den enkelte skole eller klassetrinn og barnehage.

- Vi er veldig glad for at Miljødirektoratet støtter dette spennende prosjektet som både sprer kunnskap og øker forståelsen av populasjonsdynamikk av store rovdyr i faunaen, sier Paul Aspholm, som også er sentral i prosjektet ved Bioforsk Svanhovd.

- Dette har vi jobbet for i mange år, og nå gleder vi oss til å sette i gang. Ekstra spennende er det at laboratoriet blir mobilt slik at barn og unge i hele Norge skal kunne være med. Vi satser på å kunne gjennomføre besøk over det meste av landet, avslutter han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no