8. des
SKIFTE: Cecilie Hansen (Sp) avsluttet sin ordførerperiode og Rune Rafaelsen (Ap) inntok ordførerstolen.
 
Nå har Rune Rafaelsen tatt over makta
– Jeg tror han blir en god ordfører, sa Alf Rafaelsen etter at sønnen, Rune Rafaelsen, hadde fått ordførerkjedet på. Cecilie Hansen overrakte også Alfons gamle klubbe til den nye ordføreren i Sør-Varanger.

Publisert: 28.okt.2015 15:45
Oppdatert: 23.okt.2017 10:57

Rune Rafaelsen (Ap) fikk 14 stemmer fra det 27 representanter store kommunestyret i Sør-Varanger. Avtroppende ordfører Cecilie Hansen (Sp) sa Rafaelsen måtte ta partinåla av jakken nå som han var blitt ordfører for alle i kommunen. Hun fikk gode ord fra den nye ordføreren etter at nåla var av og hun hadde overrakt kjedet.

Politisk arv

– Du har gjort en veldig god jobb, spesielt i en utfordrende tid med flyktningestrømmen som har kommet, du har tatt i mot statsledere på en god måte og alltid hatt fokus på de svake i samfunnet. Jeg er sikker på at du kommer til å bli en dyktig og krevende opposisjonspolitiker, sa Rune Rafaelsen.
På galleriet satt far Alf Rafaelsen og kona Inger Blix Kvammen og fulgte spent med sammen med Ap-veteranene Evelyn Olsen Lid og Aksel Emanuelsen.
– Vi kommer fra en svært politisk aktiv familie, forteller Alf Rafaelsen.
– Bestefaren var med i det første valgte kommunestyret etter frigjøringa og vi, foreldrene hans, har også vært politisk aktive. Så jeg tror vi kommer til å få en god ordfører. Og hvis det går galt, er det ikke hans skyld, ler Alf Rafaelsen.

Store utfordringer

– Jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet som ordfører i Sør-Varanger. Det er ingen andre kommuner jeg kunne tenkt meg å være ordfører i. Det skyldes først og fremst alle de flotte og spennende menneskene som bor her. Men det er heller ikke likegyldig at vi har grenser både til Finland og Russland, og at vi historisk er det mest multietniske området i Norge, sa Rafaelsen i sin første tale i kommunestyresalen.
Han la vekt på at kommunen både har store utfordringer og muligheter, og nevnte flyktningesituasjonen spesielt. Han sa også at det var viktig at lokalpolitikerne har god kontakt med de som arbeider i frivillige organisasjoner, som han kalte limet i lokalsamfunnet.
– Jeg vil også legge vekt på et godt og konstruktivt samarbeid med hele kommunestyret, sa Rafaelsen.

Formannskapet

Det nye formannskapet i Sør-Varanger består av følgende personer:
Rune Rafaelsen, Lena Norum Bergeng, Egil Kalliainen, Mariann Wollmann Magga og Odne Stunes (Arbeiderpartiet). Cecilie Hansen og Kurt Wikan (Senterpartiet), Tove Alstadsæter (Høyre) og Monica Stiansen (Fremskrittspartiet).
Fordelingen av representanter er gjort etter forhåndstallsvalg.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no