7. des
FLAKS: Dag Helmer Mathisen innrømmer at BIL ikke er gode nok for tredjedivisjon, men takker Finnsnes for at de trolig berger plassen likevel.
 
Nå henger plassen i en tynn tråd
Med 3-3 til pause øynet BIL håp om å kunne hente poeng i Tromsø, men sånn gikk det ikke. Nå er bunnstriden helt åpen.

Publisert: 29.sep.2014 11:52
Oppdatert: 23.okt.2017 10:43

Ishavsbyen vant 5-3 i en innholdsrik kamp. Nå blir bunnstriden enda mer spennende enn trener Dag Helmer Mathisen hadde sett for seg.

Mest effektive

BIL hadde flere sjanser enn Ishavsbyen i første omgang og kunne scoret flere mål, men vertene var mer effektive. Dermed stod det 3-3 til pause. Ishavsbyen var best i andre omgang. En scoring som blir sammenlignet med van Persie sin volley mot Aston Villa i forrige sesong satte nok en støkk i BIL-spillerne. Og da Hallvar Karikoski og Kenneth Kurthi måtte ut med skade, ble gjestene ytterligere redusert.

Ishavsbyen satte spikeren i kista etter en kontring i det 90. minutt og BIL måtte reise hjem med null poeng.

Håndsrekning

BIL ligger nest nederst på tabellen, men det blir sannsynligvis bare ett lag som rykker ned i år.
– Heldigvis har Finnsnes berget plassen i andredivisjon, og da blir det bare ett lag som rykker ned til tredje. Dermed blir det bare ett lag som rykker ned fra vår divisjon også, og sånn det ser ut nå, blir det Sørøy Glimt. Men hvis vi ikke tar poeng og de vinner sine siste to kamper, kan det bli vi som rykker ned, forklarer BIL-treneren.

– Derfor må vi ta minst ett poeng på de to siste kampene våre for å være sikker. Vi må bare være så ærlige å si at vi ikke er gode nok for tredjedivisjon, men at vi har hatt flaks som har fått denne håndsrekningen fra Finnsnes, sier Mathisen.

Lokaloppgjør

BIL har hjemmekamp mot KIF på lørdag, og selv om bylaget viste seg fryktelig solide mot Fløya, har ikke Dag Helmer Mathisen gitt opp håpet.

– KIF var best forrige gang på hjemmebane, og vi skal gjøre alt vi kan for å gi dem en tøff kamp. Slike lokaloppgjør lever ofte sitt eget liv, og utfallet er ikke gitt på forhånd. Vi må bare gjøre vårt beste, sier han.

Siste kamp er borte mot Bossekop. Sørøy Glimt spiller hjemmekamp mot Skarp, som ligger tredje sist, og det kan være en kamp Sørøy Glimt kan vinne. De vil garantert kjempe med nebb og klør mot nedrykk. Sørøy Glimt har sin siste kamp mot Hammerfest.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no