8. des
TRANSPORT: Her er en av modulene på vei til mellomlagring i kaiområdet. Natt til onsdag startet transporten for fullt. (Foto: Håvard S. Mækelæ)
 
Nå kan det bli ventetid på Langstrekka
Modultransporten til sykehuset er i gang etter forsinkelser. Dermed blir det stenging av Langstrekka noen ganger i løpet av nettene fremover.

Publisert: 12.mai.2016 16:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:04

Natt til onsdag ble de første sykehusmodulene kjørt opp til sykehustomta fra kaiområdet i Kirkenes.

Anton Romanov i Henriksen Shipping forteller at transporten av den store og tunge lasten vil foregå mellom klokken 22 og klokken 06 hver natt fremover. I det tidsrommet vil veistrekningene som brukes til transporten stenges i perioder.

Det er imidlertid ikke snakk om langvarig stengning, ifølge Romanov.

- Natt til onsdag gikk det ganske radig. Veiene var ikke stengt i mer enn sju til ni minutter i slengen, sier han.

Ikke natt til 17.

Romanov legger til at det ikke blir noen transport natt til 17. mai.

- Det er ikke sikkert å utføre transport da, siden det er en av de største utekveldene i året, sier han.

Ferdig i august

Det er 67 moduler i denne skipslasten. 11 av dem ble kjørt til sykehustomta natt til onsdag. Arve Henriksen i Henriksen Shipping venter at de blir ferdig med denne skipslasten i løpet av neste uke. Så kommer et nytt skip kommer rundt 1. juni.

Totalt 300 moduler skal leveres til sykehuset. Så langt Henriksen vet, er det beregnet at all transporten til sykehustomta er ferdig i midten av august.

Ferdigbygd

Modulene er ferdige deler av det nye sykehuset. Disse ble bygd i Tyskland, og skal settes sammen, nesten som byggeklosser. Slik blir de til andre og tredje etasje i det nye sykehuset på Skytterhusfjellet.

Sykehuset skal være ferdigbygd og klar til åpning i løpet av 2017.

Måtte vente på tollpapirer

Transporten av modulene skulle egentlig begynt allerede forrige uke, men flere faktorer forsinket dem. Som tidligere skrevet ventet de på veiarbeid på strekningen, men Sagat skrev tirsdag at de var forsinket av ubetalt moms.

Prosjektleder Kjell Nilssen i OEC sier til SVA at det ikke var ubetalt moms. I stedet var det dokumenter som ikke hadde blitt levert til toll- og avgiftsmyndighetene.

- Vi ser ikke på det som en stor sak. Vi var atskillig mer spente på hvordan selve transporten skulle gå da den startet opp natt til onsdag. Nå ser det ut til å ha gått fint, sier han.

Nilssen tror ikke forsinkelsen skaper problemer for sykehusbyggingen.

- Det skal ikke være et problem å ta igjen de dagene, så vidt vi vet, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no