9. des
TIL SALGS: Tidligere Skogfoss grensestasjon kan bli din for 1,5 millioner kroner dersom ingen av aktørene med forkjøpsrett er interessert.
 
Nå kan du kjøpe din egen grensestasjon
Tidligere Skogfoss grensestasjon er til salgs. Den kan bli din for 1,5 millioner kroner.

Publisert: 30.mai.2017 11:29
Oppdatert: 23.okt.2017 11:20

Det skriver Forsvarsbygg i en pressemelding tirsdag.

Men det er én hake; for før den legges ut på det åpne markedet har alle statlige etater, fylkeskommunen og kommunen forkjøpsrett.

- Alle statlige etater, fylkeskommunen og kommunen har forkjøpsrett til å kjøpe eiendommen til markedspris/takst fastsatt av en uavhengig takstmann. Fristen for å melde sin interesse er satt til 16. juni 2017. Hvis ingen er interessert, legges den ut for salg i det åpne markedet i løpet av sommeren, skriver Forsvarsbygg i pressemeldingen.

Les også: Ingen grensestasjon på statsbudsjett

Prislapp 1,5 millioner

Skulle ingen offentlige instanser med forkjøpsrett velge å kjøpe grensestasjonen, er det imidlertid fritt fram for andre interesserte.

Ifølge Forsvarsbygg er taksten på Skogfoss grensestasjon satt til 1,5 millioner kroner.

- Eiendommen vil bli solgt som en vanlig eiendom dersom ingen offentlige instanser viser interesse, sier prosjektleder i Forsvarsbygg Skifte eiendom Torstein Madssen og understreker at de må følge avhendingsinstruksen fra Stortinget.

Så skulle du ha et ønske om å eie en tidligere grensestasjon bestående av et hovedbygg, garasje anlegg og bolig med garasje på en liten høyde ved Pasvikdalen har du sjansen.

- På eiendommen så står det i dag fire bygg. Det er selve grensestasjonen, samt et garasjeanlegg. I tillegg så var det tidligere en sjefsbolig med tilhørende garasje, forklarer Madssen

Noen restriksjoner

Han legger også til at det med eiendommen følger noen restriksjoner.

- Det er restriksjoner på eiendommen. Det gjelder blant annet hovedbygget utvendig, samt deler av grunnen. I tillegg er det en del løpegraver på eiendommen.

Bakgrunnen for salget er at Forsvaret har endret tjenesten for Grensevakta i Sør-Varanger. Det innebærer at to nye moderne grensestasjoner er etablert.

Skogfoss grensestasjon er derfor sagt opp og overført til Skifte eiendom for videre salg.

Noe interesse

For 1,5 millioner kan man sikre seg en eiendom på 8910 m2 bestående av grensestasjonens hovedbygg, garasjeanlegg og en bolig med tilhørende garasje.

Når det gjelder interessen på eiendommen kan Madssen bekrefte at noen private aktører allerede har vist interesse.

-Noen private aktører har vist interesse. De har sett at eiendommen har stått tom. Utover det har vi så langt ikke hatt noen andre interessenter, sier han.

Opprinnelig ble grensestasjonen i 1954 bygget som en «standard» hytte. Gjennom årene har den gjennomgått på bygninger og oppgraderinger, ifølge Forsvarsbygg.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no