23. okt
SLEIPT: Slik så det ut i Kirkenes i formiddag.
Foto: Håvard S. Mækelæ
 
Nå kom holka - og den kan bli en stund
Temperaturer rundt null langs kysten helt til helga.

Publisert: 07.nov.2017 11:12
Oppdatert: 07.nov.2017 11:47

All snøen og sluddet som kom mandag, la grunnlaget for vinterens første skikkelige speilglatte veiføre tirsdag. Strøbilene måtte ut i fulltall, idet SVA blant annet så rapporter om vanskelige forhold mot Jakobsnes på morgenen.

- Busser og søppelbiler ser ut til å ha skodd seg godt. Men en trailer hadde prøvd seg på veien mot Jakobsnes uten kjetting, og sperret veien. Da måtte vi strø andre steder frem til veien var åpen igjen, forteller Mesta-prosjektleder Yvonne Johannessen. Mesta strør for Statens Vegvesen.

Kvart på ti kunne Kurt Hansen i Sør-Varanger kommune fortelle at de kommunale veiene og fortauene begynte å bli ferdigstrødd. Også Mesta hadde kontroll på veiene da SVA fikk tak i dem rundt lunsjtider.

Men Johannessen i Mesta forteller at arbeidet deres langt fra er over.

- Vi blir ikke ferdig mens det er plussgrader og vått. Da renner sanda vekk fra veiene. Når det fryser på får vi kjøre på med varm fastsand, men fram til det er det full drift hele tida, sier hun.

Og været fremover kan godt holde veien glatt. Det bekrefter vakthavende meteorolog Ola Mellem ved Meteorologisk Institutt.

- Det kan i grunn det. Det kommer litt forskjellig nedbørsform fremover, siden det er varierende temperatur over og under null. I sånt føre blir det gjerne litt glatt, sier han.

Yr sitt langtidsvarsel for Kirkenes viser at det fryser på i morgentimene onsdag, for så å krype over og rundt null torsdag og fredag. Mellem forteller at det spesielt er kysten som holder seg på den typen vær, mens det kan bli litt kjøligere langs innlandet.

Nedbøren skal først og fremst komme onsdag kveld og natt til torsdag, med en liten runde til torsdag kveld.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no