18. nov
VERDENSPREMIERE: ICE Station Vadsø kommer på kino. Her er Elle Márjá Eira sammen med blant andre John Paul Jones, Peter Buck og Mike Mills. (Foto: Bjarne Riesto)
 
Nå kommer Ice Station-filmen
Var du en av mange som fortvilte over at du ikke fikk sett verdensstjerner fra Led Zeppelin og REM på konsert i Vadsø?

Publisert: 05.jul.2016 15:57
Oppdatert: 23.okt.2017 11:06

Da kan løsningen være å se filmen om prosjektet på kino under Varangerfestivalen.

I samarbeid med Vadsø Kino skal festivalen presentere film som enten er knyttet til Nordområdene eller musikk. Og hva er vel mer naturlig enn å ha verdenspremiere på «ICE Station Vadsø - The Film». Denne helt nye dokumentarfilmen er laget av de britiske filmskaperne Colin Izod og Duncan Harris.

Dokumentaren fokuserer på Vadsø, Varanger og det forhold som den britiske kunstneren Michèle Noach fikk til Vadsø og nordområdene. En måneds opphold i Finnmark Fylkeskommunes gjesteatelier, ledet til minifestivalen ICE Station Vadsø i november i fjor. Artister som John Paul Jones (Led Zeppelin), Peter Buck, Mike Mills og Scott McCaughey (R.E.M), Rhodri Marsden (Scritti Politti) og Terry Edwards (fra PJ Harvey) stod på scenen i Vadsø til stor suksess. De fikk også møte Elle Márjá Eira og Kai Somby til spennende musikalsk samspill.

I forbindelse med premieren blir det også en mindre konsert med den britiske jazz-kvartetten Squelch Quartet, som gjestes av nettopp Elle Márjá Eira.

Det blir også mulighet å møte regissøren Colin Izod etter hver enkelt av visningene. Han vil fortelle litt om prosjektet og svare på spørsmål.

I tillegg til «ICE Station Vadsø - The Film», viser Vadsø Kino også filmene «Oppstryk Finnmark - Con Amore» og «Kvar song ei soge».

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no