9. des
RUNDKJØRING: I dette området vil rundkjøringa stå, forhåpentligvis i oktober. Før den tid vil det sannsynligvis komme midlertidig lyskryss.
 
Nå kommer rundkjøringen
Kommunestyret vedtok onsdag at Sør-Varanger kommune forplikter seg til sin andel av avtalen om bygging av rundkjøringa ved Førstevann.

Publisert: 18.jun.2015 06:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:52

Den økonomiske forpliktelsen til kommunen er på 5 052 000 kroner. Kommunens andel av investeringskostnaden dekkes ved omdisponering av utbetalte spillemidler.

- Endelig kommer rundkjøringen. Det er betenkelig at administrasjonen klarer å forsinke dette så lenge, sa Bjørnar Gjetmundsen (H).

- Vi må få dette raskt på plass. I utvalg for plan og samferdsel har vi nå bedt om at det settes opp et midlertidig lyskryss. Fra Prestefjellet og handelsparken har biler stått og ventet på å komme til E6 i opp til 18 minutter. Det er uholdbart, sier Kurt Wikan (Sp).

Nå skal Sør-Varanger kommune og Statens vegvesen i forhandlinger om andelen av rundkjøringen. Flere kommunestyrerepresentanter tok til orde for at vegvesenet må stå for betalingen av den ødelagte kulverten på E6.

- Her må kommunen sette hardt mot hardt, sa Gjetmundsen.

Kommunen og handelsparken har kostnadsansvar for egen vei og til og med trafikkøy. Statens vegvesen har ansvar for E6, inkludert rundkjøringen og busslommene som, må flyttes. Fortau langs E6 fram til kommunal vei.

Kommunestyret var helt enig med rådmannens innstilling. Dermed kan det bli rundkjøring i løpet av høsten. Og det er på tide. Etablering av rundkjøring på E6 ved Førstevannet har vært på dagsorden siden 2010/2011. Med anbudskonkurranse i juni, kontraktsinngåelse i juli/august og byggestart i samme tidsrom, vil rundkjøringen stå ferdig i løpet av oktober 2015.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no