15. okt
RIVER: Kirkenes Handelspark har satt i gang rivingen av gamle Sydvarangers Mekanisk verksted. (Foto: Yngve Grønvik)
 
Nå rives Mekanisk verksted
Vernemyndighetene rakk ikke å få fredet det gamle industribygget. Burde det få stå?

Publisert: 01.sep.2016 14:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:08

For nøyaktig tre år siden ble det gitt tillatelse til å rive Sydvarangers gamle Mekanisk verksted. Tillatelsen gis for tre år, og nå har eierne av Kirkenes Handelspark, Coop Finnmark, Coop Norge og Barlindhaug Eiendom, satt i gang med rivingen. Kulturminnevern hos fylkeskommunen ble ikke varslet om at bygget skulle rives og da de fikk vite det for to år siden varslet de eierne om at de ville kunne midlertidig frede de aktuelle bygningene.

Det ville bety stopp i planene om å bygge Kirkenes Handelspark. Partene kom da til enighet om å senke takhøyden på handelsparken i forhold til den allerede fredete Lokstallen.

Hva synes du om rivingen - bør man ta vare på denne gamle arkitekturen eller er det greit å rive det? Svar i vår gallup til saken til høyre på siden.

I eiendomsinformasjonen til verkstedbygget står det at det er godkjent for riving, og hele området er regulert av kommunen til bruk for forretning/kontor.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no