19. okt
BYNÆRE: Elgen holder ikke bare til i de dype skoger. Disse tre ble fotografert i Bjørnevatn ifjor på denne tiden. (Foto Kurt Røst)
 
Nå settes elgkvotene
Og forvaltningen av elgstammen de neste fire årene skal bestemmes.

Publisert: 13.feb.2015 22:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:47

I neste uke skal forslag til bestandsplan for elgstammen i Sør-Varanger diskuteres. Da møtes representanter for jeger- og fiskerforeningene, Finnmarkseiendommen/Finmarkkuopmedat (FeFo) og Sør-Varanger kommune for å foreslå mål og tiltak for de neste fire årene.

Pasvik var det første stedet i Finnmark der elgen etablerte en fast bestand, heter det i grunnlagsdokumentene fra FeFo, og Sør-Varanger var lenge den største elgkommunen i fylket. Mellom 1976 og 1980 ble det skutt flere elg her enn i resten av Finnmark til sammen. Så ble da også bestanden kraftig redusert og det er først i de siste ti årene at den har begynt å vokse igjen. I året 1990 ble det felt nærmere 70 dyr i kommunen mens det i bunnårene 2001 og 2002 ble felt 20 dyr.

I fjor var den totale elgkvoten på 63 dyr i Sør-Varanger. Det ble felt 43, litt færre enn fellingsmålet det året.

Sør-Varanger er delt inn i tre elgvald som igjen er delt inn i 28 jaktfelt. På møtet neste uke skal årets kvote settes, både totalt antall og antall av de ulike dyr.

Det skal også diskuteres eventuelle tiltak i forvaltningen av elgstammen, deriblant behovet for en vinterbeitekartlegging i Pasvik.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no