23. okt
SLITENT: Det gamle gymnaset ser forfallent ut på utsiden, men bygningskonstruksjonen er god. (Foto: Yngve Grønvik)
 
Nå skal gammelgymnaset bygges om
Rune Ulvang starter ombyggingen av det gamle gymnaset på Prestefjellet til leiligheter om få uker. Når det står ferdig vil man både kunne kjøpe og leie seg inn i nybygget.

Publisert: 07.okt.2016 14:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:09

- Vi har jobbet med et helt nytt konsept siden vi overtok bygget fra Kirkenes Byggservice i sommer, sier Rune Ulvang. Bygget skal stå ferdig i begynnelsen av 2018.

Fire etasjer

Ulvang sier at hovedforskjellen mellom hans og Kirkenes Byggservice sitt prosjekt er at de ville selge leiligheter først og så starte ombyggingen.

- Vi bygger først og satser i første omgang på utleie. Hadde vi satset på å selge alle leilighetene i det markedet vi har nå, hadde vi nok også slitt, sier Ulvang.

Han forteller at de 37 leilighetene kommer til å bli 40 til 90 kvadratmeter store, og at de ikke skal bygge i høyden, slik det forrige prosjektet.

- Det er godkjent for fem etasjer, men vi kommer bare til å ha fire. Det blir med andre ord like høyt som det er i dag, sier han.

Trimrom og badstu

Når bygget skal renoveres vil gymsalen bli fjernet og bygget trukket litt bakover. Aulaen blir beholdt som et fellesområde inne i bygget, og i tillegg skal det lages et trimrom og en felles badstue.

Selv om bygget har stått tomt i mange år og det er tydelig forfallent, er dette bare på utsiden.

- Vi har gått gjennom hele bygget og sett på konstruksjonen, og den er god. Selve basisen i bygget har vi fått godkjent, så nå kan vi sette i gang, sier Ulvang.

- Det blir godt å få gjort noe med bygget, å få satt det i stand så det kan brukes. Det ligger jo der så synlig for hele byen. De som flytter inn der kommer også til å få en fantastisk utsikt, legger han til.

Fra 1970

Gamle Kirkenes gymnas stod ferdig i 1970. Høsten 2002 åpnet den nye videregående skolen på Hesseng. Da flyttet allmennfag og yrkesfag inn under samme tak, og den gamle skolen i byen ble tømt. I 2004 ble bygget kjøpt av Kirkenes Byggservice og i 2009 kunne de fortelle at de planla å bygge leiligheter. Men med unntak av litt kontorbruk, et russejubileum og politiets antiterror-trening, har bygget stått tomt siden skoleflyttinga.

Penthouse

Kirkenes Byggservice kunne sommeren 2014 endelig dele ut prospektene på de nye leilighetene de ville bygge i det gamle skolebygget. Garasjeplasser der gymsalen en gang var, luksusleiligheter, såkalt penthouse, på toppen, størst, dyrest og med best utsikt, og mindre, billigere leiligheter i første etasje. Utbyggingen ville føre til at bygget ble en etasje høyere enn dagens bygg, og det førte til mange protester fra de som bor bak gymnaset på Prestefjellet, men Kirkenes Byggservice fikk medhold fra kommunen, og klagene som kom fikk ikke medhold fra Fylkesmannen.

Solgte en

Et halvt år senere hadde Kirkenes Byggservice bare solgt en av de totalt 42 leilighetene som var lagt ut. For å kunne begynne å bygge om måtte halvparten av leilighetene bli solgt, prosjektet var for stort til å kunne finansieres av Kirkenes Byggservice selv. I sommer ble bygget kjøpte av Rune UIvang i Toto Utvikling Nord AS.

- Bildene av fasadene er skisser, så det vil bli gjort noen justeringer, sier Rune Ulvang.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no