23. okt
GRAVLUNDEN: Sandnes gravlund, Sør-Varangers hovedkirkegård.
 
Nå skal hovedkirkegården til pers
Innen slutten av oktober skal det både være lettere tilgjengelig og mye mer plass på Sandnes gravlund. Neste uke begynner arbeidet.

Publisert: 24.jul.2017 16:48
Oppdatert: 23.okt.2017 11:22

Utvidelsen av Sandnes gravlund skal legge til omtrent 1750 ekstra graver, fordelt på 40 dekar. Dette skal sørge for graver nok til Sør-Varangers befolkning i minst 15 år fremover.

Opprinnelig skulle kirkegårdsarbeidet skje i tre trinn over tre år. Men så ble starten på arbeidet forsinket, slik at det ikke startet i fjor.

I stedet for å forsinke hele prosjektet, har menigheten sørget for at det aller meste blir gjort i år. Når arbeidet stopper i slutten av oktober, skal hele kirkegården være oppusset og utvidet.

Bare servicebygget som skal settes opp må vente til 2018.

- Vi er glade for at vi endelig er i gang, sier kirkeverge Wenche Jessen Dervola.

Parkpreg

Arbeidet på Sandnes inkluderer utvidelse av hele det øvre feltet på gravlunden, med ny innkjørsel og parkeringsplass på utsiden. Dette skal sørge for kortere gangvei til kapellet, og mindre kjøring inne på kirkegården. Målet er at ingen skal kjøre inn på kirkegården om de ikke må.

- Kirkegården vil få mer parkpreg, sier Dervola. Veiene som allerede er på gravlunden strammes opp, det bygges stier mellom feltene, og det settes opp flere benker langs stiene.

Det blir flere gravplasser opp langs skråningen ovenfor dagens gravlund, og det legges nye vann- og avløpsrør og elektriske ledninger. En del av de nye gravlund-områdene settes av spesifikt til urner fra kremasjon.

Enda et mål er at det lokale plantelivet på og rundt kirkegården skal bevares så mye som mulig. Dette er noe som har blitt slitt bort av kjøringen inne på gravlunden.

Stopp ved begravelser

Dervola forsikrer at begravelser ikke vil bli forstyrret av byggearbeidet på gravlunden.

- Ved begravelser er det stopp i arbeidet. Det vil fremdeles stå utstyr på gravlunden, og det blir litt logistikkarbeid. Men siden dette er hovedkirkegården vår, må vi bare gjøre det sånn.

Arbeidet som nå settes i gang vil koste rett under 16 millioner kroner. Totalsummen for hele kirkegårdsprosjektet på Sandnes er satt til 26 millioner kroner.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no