15. okt
(Illustrasjonsfoto: John Leffmann, Wikimedia Commons)
 
Nå skal minken ved Munkelva fanges
Minkbestanden har eksplodert i år.

Publisert: 26.aug.2014 15:42
Oppdatert: 23.okt.2017 10:42

Terje Aslaksen i Sør-Varanger jeger- og fiskerforening melder om at de vil prøve å jakte på mink ved Munkelva nå i høst.

- Det har vært en del mink ved Munkelva før, men i år har minkbestanden eksplodert, sier Aslaksen. Foreningen har bestilt utstyr til minkfanging, og vil forsøke tidlig i høst.

Munkelva har også hatt en del pukkellaks i år, nok til at foreningen satset på å fjerne dem med garn. Mens garnfiske etter pukkellaks har foregått i både Karpelva og Sandneselva på sensommeren, ble det ikke noe av tiltaket i Munkelva.

- Vi hadde ikke beredskap til å gjøre det tidlig nok. Det vi har lært er at vi må ha beredskap, slik at vi kan aksjonere når laksen kommer, sier Aslaksen.

Samtidig har observasjonene av lakselus fortsatt i Sør-Varanger-elvene. En fisker skal ha fått 14-15 lakselus på én ørret. Lusene er ikke på all fisken, men det er mer enn nok til at Aslaksen fortsatt er bekymret.

- Ørretstammene er utrolig utsatt noen steder i Norge på grunn av lakselus. Nå som havet varmes opp, ser vi kanskje at de kryper nordover, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no