18. nov
ÅPNET: Politimester Ellen Katrine Hætta talte for både Kirkenes og Hammerfest onsdag ettermiddag. (Begge foto: Håvard S. Mækelæ)
 
Nå styrer Operasjonssentral 212 hele Finnmark
Politimester Ellen Katrine Hætta mener politiet forbedres både i Kirkenes og Hammerfest når operasjonssentralen nå er samlet i Kirkenes.

Publisert: 22.feb.2017 17:30
Oppdatert: 23.okt.2017 11:15

Operasjonssjef Geir Roar Nesbø i Hammerfest takket for seg i videokonferanse på tvers av fylket, onsdag ettermiddag.

- Vi har avvikla alle våre oppdrag, og alle patruljer er avsluttet, fortalte han etter at Hammerfest-sentralen hadde fått både takk og ros fra politimester Ellen Katrine Hætta.

Det samlede Operasjonssenter 212 i Kirkenes hadde sitt første oppdrag klokken kvart over 11 onsdag formiddag. Passende nok ble det gjennomført av en av de som ble overført fra Hammerfest. Tre ansatte fra operasjonssentralen der har kommet over til Kirkenes - og operasjonssentralen styrkes med rundt sju til, ifølge operasjonssjef Bjørn Tormod Syversen.

Mer ansvar

Det er passende. For i tillegg til at operasjonssentralen i Kirkenes nå styrer kommunikasjonen til og mellom politifolk i hele Finnmark, legges det opp til at operasjonssentralen får mer å gjøre.

- Nærpolitireformen inkluderer nye verktøy og arbeidsmetoder. Deriblant skal patruljene mest mulig kunne løse oppgavene på stedet, i stedet for å vente med alt papirarbeidet til vi kommer inn, sier politimesteren.

- Der blir operasjonssentralen en viktig brikke til å kvalitetssikre og veilede de som er ute i felten, slik at folk får mest mulig lik behandling. De vil kunne gi mye større støtte, det blir bedre samhandling med andre, og de kan bidra med kriseledelse og styring, sier Hætta.

Tidligere har det vært praksis at politifolk utenfra operasjonssentralen har vært nødt til å ta vakter i operasjonssentralen nå og da. Nå skal det bli slutt på det, takket være den ekstra bemanningen. De som nå jobber på operasjonssentralen vil kun være på operasjonssentralen.

- Det gjør at vi forhåpentligvis får mye mer stabil tjeneste både i Kirkenes og Hammerfest, sier Hætta.

Det er tatt noen stillinger fra Kirkenes politistasjon for å bemanne den rene operasjonssentralen. Men dette betyr ikke at stasjonen har færre folk å sende ut, ifølge politimesteren.

Politireformen

Operasjonssentralen er nå i full gang. Det er imidlertid mer arbeid i vente i forbindelse med politireformen.

- Vi må nå legge til rette for den nye geografiske strukturen i politidistriktene i Finnmark. Det arbeidet starter på vårparten, forteller politimesteren.

Den nye geografiske strukturen innebærer blant annet nedleggelse av lensmannskontoret i Nesseby. Politifolkene der vil ha hovedkvarter i Tana. Den nye politistrukturen påvirker ikke Sør-Varanger.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no