11. des
PÅ TUR: El-sykkelen er allerede populær blant de eldre som nærmest står i kø for en liten tur. Her er ansatt Lill-Marit Johansen (t.v) sammen med Wanja Østlund, Joseph Bantolo, Elisabeth Oddan og Theodor Helgesen. Foran i sykkelen sitter Anja Helene Pedersen sammen med beboer Ingeborg Stenhaug.
 
Nå suser de eldre rundt på sykkel
Etter å ha skaffet seg en el-sykkel kan eldre ved Wesselborgen sykehjem besøke gamle trakter og kjenne vind i håret.

Publisert: 03.jul.2017 15:31
Oppdatert: 23.okt.2017 11:21

Midler fra både Sør-Varanger Demensforening og Sparebankstiftelsen Nord-Norge har sørget for at Wesselborgen og Pretsøya sykehjem har kunnet gå til innkjøp av en el-sykkel.

Mandag var det offisiell overrekkelse og de eldre stod nærmest i kø for å prøve ut sykkelen.
Begeistret

Enhetsleder for sykehjemsavdelingene for sykehjem i Sør-Varanger kommune Lene Nilsen Holte er svært fornøyd med å ha sykkelen på plass.

– Vi er veldig fornøyd med å ha fått sykkelen i gave fra demensforeningen og Sparebankstiftelsen. en vil bli brukt på Wesselborgen og på Prestøyhjemmet til turer i nærmiljøet og blir å se i bybildet hele sommeren, sier hun.

Holte ser fram til å ta sykkelen ytterligere i bruk og viser til fordelene den gir basert på erfaringer fra andre kommuner.

- Sykkelen er godt utprøvd i andre kommuner, og de melder tilbake om at det er gode opplevelser og økt livkvalitet blant de eldre.

Kostbar

Sykehjemstjenesten er takknemlige for gaven de har fått, for en slik sykkel er ikke billig.
Sykkelen har en prislapp på 85 000 kroner. For å finansiere sykkelen har demensforeningen bidratt med 30. 000 kroner og resterende 50.000 kroner har Sparebankstiftelsen stått for.

Ut på tur

Holte forteller at den allerede har blitt brukt, og tilbakemeldingene har vært gode.
Både ansatte og pårørende kan benytte seg av sykkelen. Så langt har eldre fått vært på tur rundt sykehjemmet, noen til kjente trakter, og andre ned til byen for en is.

- Veldig deilig å være ute, sier Ingeborg Stenhaug med et smil om munnen.

Hun var en av dem som fikk seg en liten tur rundt sykehjemmet tirsdag formiddag mens aktivitør Joseph Bantolo flittig tråkket på.

- I tråd med vårt arbeid

Sør-Varanger Demensforening er også fornøyd med å ha el-sykkelen på plass.

– Vi i foreningen er veldig fornøyde. Det er i tråd med vårt arbeid, hvor vi jobber for at demens-syke skal få en god hverdag som inneholder aktiviteter og opplevelser, sier Kjersti Greiner Ovecen.

Politiet: -Vis hensyn

En ting som gjør sykehjemmet noe urolig er imidlertid trafikken. Politiet oppfordrer folk til å ta hensyn til de eldre i el-sykkelen.

Alle som ferdes i trafikken må ta hensyn. Det gjelder også ved bruk av men også i møte med den nye el-sykkelen til sykehjemmene.

– Det er ikke alle steder det er plass på fortauet til sykkelen. Da sier det seg selv at man er nødt til å benytte veien og da har jeg forstått at det har vært noen uheldige situasjoner hvor andre trafikanter ikke har tatt tilstrekkelig hensyn. Vi i politiet oppfordrer andre trafikanter til å ta hensyn når de møter denne sykkelen, sier politibetjent Elisabeth Oddan.

Opplæring

– Vi har opplæring til dem som bruker sykkelen. De blir opplært i å vise tegn, de skal bruke hjelm og fører av sykkelen skal være merket. De skal være godt synlig når de er ute. Den blir å se i bybildet hele sommeren, så det er viktig med hensyn i trafikken, sier enhetsleder Lene Nilsen Holte.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no