23. okt
PÅ STAND: Sør-Varanger Røde Kors hadde stand ved Joker i forbindelse med Finnmarksløpet tirsdag. Her er Jan Erik Nilssen (bak t.h), Bente Derås, Ingunn Schistad, turid Bye, Joseph Batolo, Moentte Bantolo, Naomi Basira, Bjørg Edberg (foran t.v.) Linn Grønlie Smith, Marte Klausen, og Tor Arne Hemnes. (Begge foto: Siri Seim Sønstelie).
 
Nå tar Røde Kors med seg hunder på besøk
Sør-Varanger Røde Kors har nå startet opptrening av hunder som skal bli med besøksvenner på besøk til ulike instutisjoner.

Publisert: 17.mar.2017 07:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:16

Flere steder i landet har Røde-Kors tilbudt seg å ta med hunder på besøk til institusjoner og private hjem gjennom tjenesten besøksvenn. Det samme har vært planlagt i Finnmark i lengre tid, men uten at det har ledet fram. Nå gjør Sør-Varanger Røde Kors et forsøk og har startet opptrening av hunder slik at dette kan være et tiltak i kommunen.

- Det er helt nytt i Finnmark. Selv om det har vært planlagt lenge, så er det vanskelig å få alt til å klaffe med instruktører og gjennomføring av kursene, sier leder i Sør-Varanger Røde Kors, Linn Grønlie Smith.

Skaper relasjoner

Grønlie Smith har tidligere tatt initiativ på egenhånd til å besøk institusjoner i kommunen, men ønsker nå offentlig godkjenning. Samtidig trekker hun fram de positive sidene ved å bruke hund som brobygger.

- Det er på ulike hold forsket på hvilken effekt kjæledyr har på mennesker i ulike situasjoner, enten de er innenfor rustjenesten, er demente, er ensomme eller sliter med andre sykdommer. Samtidig ser man jo at dyr, eller hunder i dette tilfellet, er brobyggere og kan skape unike relasjoner med mennesker, sier hun.

Videre understreker hun at hunder har egenskaper som kan utfylle oss mennesker i møte med andre mennesker.

- Hunder har andre instinkter, instinkter som er mer velutviklet enn våre mennesker sine, fortsetter Grønlie Smith.

Frivillig

Totalt er det seks hundeførere og deres hunder som nå håper på å få godkjenning under deres endelige eksamen 25.mars. Dersom alle blir godkjent kan Sør-Varanger Røde Kors tilby besøk sammen med hunder av ulik rase og i ulik form og fasong.

- Hundene må være godt sosialisert, lydige og trent i ulike situasjoner de potensielt kan møte på slike institusjoner, forteller Grønlie Smith.

Opplegget med hunder i besøksvenn-tjenesten er frivillig, men Røde Kors har allerede samarbeidsavtaler med de ulike institusjonene i kommunen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no