18. nov
 
Nå tar storkveita i
Dirk Heidschwager fikk seg en fartsfylt fiskeopplevelse.

Publisert: 27.aug.2015 20:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:54

Alle gode fiskehistorier har setningen «men du skulle sett den jeg mistet...». I tilfellet til Dirk Heidschwager fra Svartaksla var det også sånn.

– Jeg fisker med havfiskestang, og slapp ut pilken, men før den nådde bunnen var det noe stort som tok i og for som en rakett avgårde. Jeg forsøkte å sveive den inn, men da knakk stanga, og da var det bare å gi opp, forteller Heidschwager.

Han var ute med båt, øst for Jarfjord, på tirsdag formiddag, og fikk virkelig store opplevelser, flott vær og stor fangst. For det var ei annen kveite der nede som skulle opp i båten, og Heidschweiger hadde heldigvis to fiskestenger.

– Da fisket jeg på rundt 60 meters dyp, men på rundt 45 meter tok den i. Akkurat som den første, suste den avgårde som en rakett, det hylte i snella. Men denne gangen klarte jeg å ikke miste den, forteller han.

Da kveita omsider var vel ombord, ringte han i land og ba om hjelp til å få den på land.
– Jeg var blitt lovet hjelp med traktor hvis jeg fikk storkveita, ler han.
Og hjelpen stod og ventet da han kom til småbåthavna. Men hvordan klarte han å få den ombord i båten når han trengte hjelp for å heise den på land?

– Det var adrenalinet! Det var ikke noe problem å få den opp i båten, ler Heidschwager.

Han er spent når han henger kveita på vekta.
– 40,7 kilo. Det er slett ikke verst. Jeg skal si fra når jeg får en enda større, ler kveitefiskeren som har fått blod på tann.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no