24. okt
VÅRLØSNING: Isen i fossen er borte. Når går resten av isen i Neiden, og blir det en bra laksestart? Foto er tatt lørdag kveld.Foto: Yngve Grønvik
 
Når går isen?
Det er enorme vannmasser som dundrer ned Skoltefossen. Fortsatt er det mye is på elva.

Publisert: 30.apr.2019 12:42
Oppdatert: 30.apr.2019 12:44

Det er faktisk bare en måned igjen til laksefisket starter i Neiden, og da lurer man jo selvsagt på hvor mye vann det vil være i elva. Normalt går isen i begynnelsen av mai, og sånn kan det se ut i år også.

I forkant av fjorårets laksestart var fiskerne veldig optimistiske, det var uvanlig lav vannstand for årstiden, noe som betød mange fine kulper å fiske i. Fiskerne var mer bekymret for fisket utover sommeren hvis vannet fortsatte å synke like kraftig som fram til 1. juni, da laksefisket startet.

NVEs målinger viser at vannstanden i Neiden faktisk var på topp rundt påske og er nå kraftig synkende.

I fjor bet laksen på flua til Trond Mikkelsen etter bare 14 minutters fiske og Mikkelsen ble den første som fikk fisk på land. Båtfolket hadde napp litt før, men mistet den, og like etter Mikkelsen bet nummer to på hos en finne.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no