20. nov
Kostnadskrevende: Næringsfondet er per 10. januar på 9,2 millioner og er avsatt til næringsformål. 1,4 millioner kan gå med til sykkelrittet. Foto: Pauline Ballet
 
Arctic Race spiser av næringsfondet
Rådmannen innstiller på å bruke 1,4 millioner kroner på Arctic Race of Norway (ARN) gjennom bruk av kommunalt næringsfond.

Publisert: 01.feb.2018 08:31
Oppdatert: 01.feb.2018 13:07

Folkefesten finner sted i Sør-Varanger i perioden 15. til 16. august, der Sør-Varanger kommune vil ha ansvar for etappe 1 mellom Vadsø - Kirkenes.

Sør-Varanger kommune vil ha mange forpliktelser i gjennomføringen opplyser rådmannen. Det anbefales derfor at man derfor styrer arrangementet som et prosjekt med egen prosjektleder.

«Det legges opp til at Sør-Varanger kommune skal utvikle profil på etappen i Kirkenes. Det skal samtidig skapes en folkefest, tilrettelegges for presentasjon av løperne og gjennomføres tiltak mot media, markedsføring og kommunikasjon. Beredskap og sikkerhet er også en viktig del av arbeidet som kommunen må gjøre.

Det er mange arbeidsoppgaver som det forventes at Sør-Varanger kommune skal løse. Det gjelder alt fra tilrettelegging av fiber, oppgradering av veistandard, skilting, rekruttering av frivillige, vakthold, samarbeid med øvrige offentlige institusjoner, nødvendige tillatelser, avfallshåndtering, oppsett av scene, toaletter (...)», skriver rådmannen.

Prislappen er satt til 1,4 millioner kroner.

RAMMER IKKE ORDINÆR DRIFT

Rådmannen mener det er vanskelig å stipulere kostnadene som vil påløpe Sør-Varanger kommune. Eksempelvis beregnet Tromsø kommune i 2014 kostnader til totalt 2,25 millioner kroner.

«Med bakgrunn i kommunens anstrengte økonomi og den omstilling som må til i driftsbudsjettet i planperioden ser rådmannen at utgiftene til ARN ikke kan belaste kommunens ordinære driftsbudsjetter.

Den økonomiske utgiften til dette arrangementet må i sin helhet dekkes gjennom næringsfondet dersom ARN skal kunne gjennomføres i denne størrelsesorden og kommunens skal kunne påta seg et slik arrangement».

Avgjørelse i saken ventes 7. februar etter politisk behandling.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no