15. nov
KRAV: Daglig leder i Kirkenes Næringshage, Terje Meyer, ber finansminister Siv Jensen på det sterkeste om å prioritere Storskog grensepasseringssted i statsbudsjettet.
 
Næringshagen med krav til Siv Jensen
Kirkenes Næringshage har skrevet til finansminister Siv Jensen og bedt om høy prioritet for Storskog og flyplassen i statsbudsjettet.

Publisert: 10.mar.2014 10:04
Oppdatert: 23.okt.2017 10:37

Dagens mangelfulle kapasitet på Kirkenes lufthavn gjør at næringslivet ikke får sendt varer i det omfang som det er etterspørsel etter sørover. Reiselivet får ikke utnyttet sitt potensiale for utvikling, spesielt Hurtigruten og chartertrafikk. Potensialet for økt næringsaktivitet i Øst-Finnmark og Barentsregionen blir ikke forløst i tilstrekkelig grad. Den økte russlandsaktiviteten som vises i den kraftige veksten på Storskog grensestasjon, blir ikke utnyttet.

Kapasitetsproblemene på Storskog blir utnyttet av internasjonale kriminelle nettverk.

Dette skriver daglig leder i Kirkenes Næringshage, Terje Meyer, til finansminister Siv Jensen.

Han ber regjeringen om å prioritere Kirkenes lufthavn og Storskog grensestasjon høyt i statsbudsjettet for 2015.

Meyer skriver til Jensen at Grensestasjonen på Storskog har store kapasitetsproblemer.
"I 2013 passerte 320 000 personer grensa mellom Norge og Russland. Stasjonen er bygget for 175 000 passeringer. Kapasitetsproblemene forårsaker kriminalitet. Internasjonale kriminelle nettverk utnytter kapasitetsproblemene. Norge har store problemer med å overholde Schengen-avtalen med nåværende kapasitet", skriver Meyer.

Han siterer en uttalelse fra Statskog som konkluderer med at forholdene for de reisende ved Storskog ikke er tilfredsstillende. Statsbygg har fått i oppdrag av politiavdelingen til Justisdepartementet å utarbeide et forprosjekt, og ta hensyn til forventninger til fremtidig trafikkmønster.

For 2014 tror grensestasjonen at antall grensepasseringer vil være rundt 400 000, skriver Meyer.

Han siterer også statssekretær Glad Pedersen i Utenriksdepartementet som i fjor ikke kunne love noen tidsfrister, men som hadde satt i gang en utredning.

"Kirkenes Næringshage henstiller på det sterkeste Regjeringen til å løfte arbeidet med Storskog inn i 2015-budsjettet og dessuten gi saken høy prioritet", skriver Terje Meyer.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no