24. okt
FORSIDE: Gruppens forsidebilde, lagt ut av Kolbjørn Sivertsen.
 
Nærmer seg 5 000 medlemmer
På Facebook-gruppen «Bilder og historier fra Sør-Varanger» deles bilder, nyheter og historie – og gamle venner gjenforenes, forteller gruppestarter Per-Ulrik Tørseth Larssen.

Publisert: 17.jul.2015 14:19
Oppdatert: 23.okt.2017 10:53

Ideen til «Bilder og historier fra Sør-Varanger» ble til gjennom en samtale på nettopp Facebook for noen år siden. Larssen snakket med Harald Jakobsen og Karin Indbjør, som også er fra Sør-Varanger, om at en slik gruppe burde opprettes, forteller han.

– Fordi jeg var den mest datakyndige av oss, fikk jeg den jobben, sier Larssen.

I løpet av gruppens første leveår, eksploderte interessen. De mest positive anslagene over hvor mange gruppemedlemmer det ville bli, var på rundt tusen medlemmer. Nå begynner det å nærme seg fem tusen, forteller han.

I skrivende stund er 4576 personer blitt medlem av gruppen; åtte av dem i løpet av den siste uken.

Ingen nettroll

Med det økende medlemstallet, har stadig nye administratorer måttet til. De regulerer innholdet på siden, for det er eksempelvis ikke tillatt å legge ut reklame som ikke er av lokal interesse. De leser også kommentarer og godkjenner nye medlemmer. Larssen berømmer administratorene for innsatsen, og takker også Kolbjørn Sivertsen for det tekniske arbeidet han har gjort på siden.

– Æres den som æres bør!

Hittil har gruppen vært forskånet mot nettroll. Larssen og de andre administratorene har hele tiden vært restriktive med hvem de slipper inn i gruppen, forteller han.

– Men det er selvfølgelig ikke bare de fra Sør-Varanger som får bli med. Noen i gruppen har kanskje vært i militæret i Sør-Varanger, mens andre har slektninger i kommunen.

Finnmarking i sinn og skinn

«Bilder og historier fra Sør-Varanger» inneholder mye lokalhistorie. I tillegg til en rekke tekster, ligger det rundt 5000 bilder i gruppen. Selv kom Larssen over et bilde av moren sin som han aldri hadde sett tidligere, forteller han.

– I tillegg blir det lagt ut bilder der man ikke vet hvem som er avbildet. Og veldig ofte får man svar. Med nesten fem tusen medlemmer, er det nesten alltid noen som har sett vedkommede før, eller er i slekt med dem.

Larssen har gjennom gruppen sett gamle venner finne tilbake til hverandre.

– Det har vært spesielt hyggelig. Jeg har også fått kontakt igjen med gamle slektninger.

Larssen bor nå i Asker. Selv om han flyttet fra Sør-Varanger for over 40 år siden, er han finnmarking både i sinn og i skinn, forteller han.

– Jeg er og blir Sør-Vararanger-væring, det kommer aldri til å forandre seg. Jeg tror det er symptomatisk for de fleste som flytter ut: Man blir veldig patriotisk for stedet man har vokst opp på. Og er ikke det fint?

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no