21. okt
VÅRSJEKK: Torsdagens vårsjekk kan være den siste i NAF-regi. Det sier (fra venstre) Reidar Hoel (sekretær), John-Einar Jervidalo (styremedlem), Morten Iversen (bilmekaniker), Runar Jørgensen (bilmekaniker) og Ragnar Berg (styremedlem). (Foto: Tor Sandø).
 
NAF vurderer å kutte ut vår- og høstsjekk
Hver vår og høst sjekker NAF medlemmenes biler. Under torsdagens vårsjekk ble ni biler sjekket. Nå skal sjekkene evalueres.

Publisert: 28.apr.2014 10:59
Oppdatert: 23.okt.2017 10:38

Det har vært en tendens de siste årene til at færre og færre ser det som nødvendig å sjekke bilene sine. I fjor møtte ti bilister til vårsjekk. Én mer enn i år. Og ikke var det mye å sette fingeren på hos bilene til de som møtte heller; litt vindusspylervæske og lysjustering, så kunne de kjøre glade og fornøyde ut fra Bil & Dekkservice.

Savner de unge

- Tendensen har vært at det er den eldre garde som møter opp på disse sjekkene. Vi savner litt mer ungdommelig deltakelse på disse undersøkelsene, sier Reidar Hoel i NAD i Sør-Varanger.

Organisasjonen har vel 600 medlemmer i Sør-Varanger.

- I utgangspunktet er de jo for å sjekke blant annet mønsterdybde, kjølevæske, spylervæske og lys før de to dekkskiftene i året. Men dersom medlemmene ikke ser vitsen i det, så må vi vurdere å kutte dem ut. Beslutningen tas etter sjekken i høst. Det er mye jobb for å betjene så få, så får vi se om hva vi gjør, sier Hoel.

Vår- og høstsjekkene er både for medlemmer og ikke-medlemmer i NAF. De som ikke er medlemmer må betale noe mer og får også tilbud om å tegne medlemskap.

Bistand

- NAF er en interesseorganisasjon som skal sikre medlemmenes interesser, uansett om det er undersøkelse av bilen, du mister en bilnøkkel eller trenger juridisk kompetanse i forhold til trafikkuhell eller uenighet på salg eller kjøp av bil. Tidligere var jo veihjelp noe som var en eksklusiv bistand fra vår side, men nå tilbyr jo alle forsikringsselskapene dette, sier Hoel.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no