11. des
SKAMMELIG: Ungdomstillitsvalgt i LO, Helle Eriksson, reagerer sterkt på at det manglet flagg under 1. maimarkeringen i Bjørnevatn og på torget. - Det er direkte skammelig, sier hun.
 
Nakne flaggstenger på 1. mai
Helle Eriksson, ungdomstillitsvalgt i LO, reagerer sterkt på at kommunen ikke flagget på flere offentlige steder 1. mai.

Publisert: 01.mai.2014 16:57
Oppdatert: 23.okt.2017 10:39

- Det er skammelig. Jeg har nesten ikke ord. I programmet står det at flaggene heises klokka åtte. Det er en sterk tradisjon at det offentlige skal flagge på offentlige flaggdager. Men i år var det mange steder ikke flagg, og jeg synes det rett og slett er usmakelig av kommunen. Betyr det at dagen ikke er så viktig, sier en sint ungdomspolitiker.

Pinlig

Helle Eriksson fotograferte selv de nakne flaggstengene og syntes det var pinlig å ha 1. maiarrangement i Bjørnevatn uten flagg.
- Og da vi kom til byen var det ikke flagg på torget og flere andre steder. Jeg har hørt at flere skoler har hatt flagg, og det er vel fordi de har hatt vaktmestere som kjenner tradisjonen. Men det er slett ikke bra at det mangler flagg på offentlige bygg på 1. mai, sier hun.
Manglende flagging gikk ikke upåaktet hen, og ble også nevnt av hovedtaler Bjørn Johansen som trist av kommunen å glemme.

Les også: Takket russerne

Rådmannens ansvar

1. maikomiteen tok kontakt med ordfører Cecilie Hansen for å høre hva som hadde skjedd. SVA spurte også ordføreren om den manglende flaggingen og fikk til svar at brannvakta har flagget i Kirkenes, både ved bygg, torget og gågata. Det var avtalt at vaktmester i Bjørnevatn skulle flagge, men det er rådmannen sitt ansvar å ha på plass. "Mangler det noe skal jeg ta dette opp med henne", skriver Cecilie Hansen i en sms.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no