22. okt
AVSLÅTT: Handelspark-skiltene blir ikke plassert slik.
 
Nei til å overdøve Kirkenes-skiltet
Kommunen sa nei til fargerik og lysende skilting på sørsiden av Kirkenes Handelspark.

Publisert: 21.mai.2015 17:37
Oppdatert: 23.okt.2017 10:51

I søknaden sendt fra Consto, var planen å sette opp baklyste skilt med butikklogoer i tre store felt på byggets sørside, samme side der «Velkommen til Kirkenes»-skiltet står. Men kommunen var uenige.

- Kommunen kan akseptere kun navnet til kjøpesenteret mot E6. En mer større skilting kan tillates i fasaden mot øst, slår kommunal arkitekt Inga Tamosaityte fast.

Forstyrrende

Consto foreslo både opphøyet jordvoll og beplantning mellom senteret og «Velkommen til Kirkenes»-skiltet. Men dette ville ikke veid opp for de lysende skiltene, mener kommunen.

- Skiltene har store bokstaver, sterke farger og til og med logo. Dette oppfattes som veldig dominerende og tar oppmerksomheten fra Kirkenes-skiltet. Skiltene vil virke skjemmende fra lengre avstand - fra Sør-Varanger museum og E6 når man kommer til byen, påpeker arkitekt Inga Tamosaityte i svaret fra plan- og utviklingsavdelingen i kommunen.

Hun legger til at skilt på sørsiden ville forstyrre naturinntrykket rundt Førstevann.

Anker ikke

Handelsparkeierne mener skiltene er viktige, ifølge søknaden.

- Fasaden mot sør er den første en ser ved ankomst langs E6. Følgelig er profilering på denne fasaden viktig for å vise handelsparkens plassering. Skiltingen vil også dempe inntrykket av at bygget «står med ryggen til» kundene når de ankommer, og inntrykket av at bygget er et industribygg, står det i søknaden.

Men Kirkenes Handelspark vil ikke protestere på bestemmelsen.

- Vi synes ikke det var nødvendig av kommunen å avslå søknaden, men vi forholder oss til det. I denne omgang har vi fokus på å få anlegget i gang, sier Jens-Arne Johnsen, administrerende direktør i Barlindhaug Eiendom. De eier prosjektet.

Johnsen forteller at de har forandret skiltplanene for å rette seg etter kommunens bestemmelser. Siden kommunen ikke har noen motforestillinger mot skilt på byggets østre side, vil det settes skilt der.

Direktøren hadde imidlertid ikke illustrasjoner tilgjengelig der og da. De er sendt kommunen ifølge ham, men det lyktes ikke å få tak i dem derfra.

Det er meningen at Kirkenes Handelspark skal åpne 11. juni. Der er de i rute, ifølge Johnsen.

- Så lenge våren holder seg og vi får lagt asfalt, skal det være klart da. Alle butikkene er klare, og vi har ett lokale som fremdeles er ledig, forteller han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no