15. okt
FORLOT: Halvparten av asylsøkerne forlot Neiden Transitt 10. mars, og noen uker senere fulgte resten. Nå blir det ikke asylmottak der i denne omgang.
 
Nei til Neiden-mottak - og hele resten av Nord-Norge
UDI har avlyst konkurransen om asylmottak i Nord-Norge.

Publisert: 23.mai.2016 04:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:04

Utlendingsdirektoratet (UDI) skulle opprinnelig få tak i 10 000 ekstra asylmottaksplasser rundt om i hele landet. Nå har de senket det tallet til 2000 plasser, og da ekskluderer de hele Nord-Norge.

- UDI avlyser konkurransen om drift av 1600 plasser i ordinære asylmottak i Region Nord. Grunnen er at ankomstene av asylsøkere de siste månedene har vært lavere enn forventet. Dermed er behovet for nye plasser er redusert, og vi bremser opptrappingen i mottaksapparatet, skriver kommunikasjonsrådgiver Pernille Mengshoel i en pressemelding.

Dette vil si at det ikke blir noe nytt fast asylmottak i Sør-Varanger. Nord-Norsk Mottakssenter hadde søkt om å få opprette asylmottak i Neiden hotell, der det var transittmottak til slutten av mars. De ønsket også å bruke Hotell Wessel som en del av det samme mottaket.

I tillegg var det søknad ute fra en annen part om å få bruke Barents Frokosthotell som asylmottak. Heller ikke det blir noe av.

- Vi har besluttet å tildele avtaler i tre av regionene, Midt-Norge, Øst og Vest. Vi har vurdert ut fra den samlede mottaksporteføljen og tildelt ut fra hvor det er størst behov for å etablere nye mottaksplasser, skriver Mengshoel.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no