10. des
 
Nei til torgtelt
Kommunepolitikerne sier nei til å hjelpe de russiske torghandlerne med oppsett, nedrigging og oppbevaring av telt.

Publisert: 20.jan.2014 16:09
Oppdatert: 23.okt.2017 10:36

Det er Mobile Kulturbyrå og Hilde Methi som i forbindelse med russemarkedet i Kirkenes vil at torgselgerne skal ha et telt hvor de kan stå og ha varene sine i.

Hjelp

Methi vil selv stå for innkjøp og organisering av innkjøpet.

- Jeg ønsket at kommunen skal stå for ut- og innkjøring, lagring og at kommunen kan bidra med noe som kan brukes som bardunering av teltene, sier Methi.

I formannskapet onsdag fikk ikke Methi og Mobile Kulturbyrå særlig gehør for ønsket sitt.

- Kommunen kan på grunn av den økonomiske situasjonen og manglende kapasitet ikke bidra utover det som gjøres i forhold til torghandelen i dag. Saken sendes tilbake til søker for vurdering av andre alternativ til løsninger, skrev rådmann Bente Larssen i innstillingen.

Formannskapspolitikerne var enige med Larssen.

- Kommunen kan ikke påta seg dette slik situasjonen er i dag, sa Aksel Emanuelsen (Ap), noe som alle hans kolleger var enige i.

Methi beklager avslaget.

- Ja, det var jo dumt. Vi trenger en lagringsplass og en måte å frakte teltet på. Utfordringen er å få tak i en tilhenger som kan være et sted permanent. Vi får en del hjelp fra kommunen i dag og jeg tror at dette nye forslaget mitt ikke ville ført til noe mer utgift eller bruk av ressurser for kommunen. Jeg håper at jeg kan komme tilbake til kommunen og kanskje forhandle om dette. Det er det beste jeg kan komme på nå. Jeg hadde håpet på at kommunen kunne bidra med noe denne gang, men slik gikk det ikke altså, sier Methi.

Plan B

- Jeg har en liten plan B. Det jeg nå vil gjøre er at jeg følger opp noen aktører her lokalt for å få hjelp med teltet. Så får vi se hvordan det går. Jeg gir ikke opp så lett, sier Methi.

Som vi skrev i sommer har Methi mottatt 400 000 kroner fra Barentskult- og Koro-penger. Pengene skal brukes blant annet til innkjøp og utsmykking av teltene til torgkonene.

- Jeg kjøper inn teltene når jeg eventuelt har dette mer klart enn nå. Dersom det ikke blir noe av, så får jeg heller si fra meg pengene, sier Methi.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no