5. des
 
Neiden fortsatt delt
Det er fortsatt uavklart når grenseboersonen utvides.

Publisert: 15.aug.2013 16:57
Oppdatert: 23.okt.2017 11:07

Statsministrene Dmitrij Medvedev og Jens Stoltenberg lanserte under toppmøtet i begynnelsen av juni en lokal nyhet. Nemlig at grenseboersonen utvides til å gjelde hele Neiden.

Men til nå er det ikke kommet noen endring.

Justisdepartementet svarer på spørsmål, om hvor saken står, at Justisdepartementet og Utenriksdepartementet samarbeider tett i prosessen med å justere grenseboeravtalen slik at alle innbyggere i Neiden inkluderes.

Kontakt

- Russiske myndigheter er ikke involvert i det detaljerte arbeidet med justeringen av grenseområdet på norsk side, men vi har kontakt med russisk side i forbindelse med blant annet avtale-tekniske detaljer. Ettersom justeringen av grenseboersonen er en pågående prosess, er det altså for tidlig å si når en justering kan finne sted, skriver Justisdepartementets kommunikasjonsavdeling i en epost til Sør-Varanger Avis.

Delt kommune

Da grenseboeravtalen trådte i kraft ble hensynet til Schengenavtalen brukt som forklaring på at Neiden ble delt i to. I denne runden er ikke dette argumentet brukt.

I etterkant av den opprinnelige avtalen har Sør-Varanger kommune spilt inn til sentralt hold at det av hensyn til blant annet kommunens identitet er et klart ønske om at alle kommunens innbyggere får være med. Det vil si også Bugøyfjord og Bugøynes, men dette er til nå ikke tatt til følge.

 

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no