14. nov
BARENTSRELASJONER: IB-linja trekker elever fra flere land utenfor Norge, inkludert Russland. Her fra en presentasjon av et 2015-prosjekt, Barents Relations Including Enemies and Friends. (Foto: Håvard S. Mækelæ)
 
Neppe IB-tilskudd
- Er ikke kjent med tilskuddsordninger til fylkeskommunale IB-tilbud.

Publisert: 06.mar.2017 15:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:16

Som kjent leter fylkeskommunen og kommunen nå etter tilskudd til å holde International Baccalaureate-linja i Kirkenes i gang etter 2019. I den forbindelse tok vi kontakt med Utdanningsdirektoratet for å høre hva sjansen er for at staten kan gi pengestøtte til den populære videregående-linja.

Presserådgiver Peter Tryggestad i direktoratet svarer:

- Vi er ikke kjent med noen tilskuddsordninger som er spesielt innrettet slik at de bidrar til å finansiere et slikt utdanningstilbud som fylket ønsker å videreføre. Utdanningsdirektoratet har ingen egne støtteordninger for fylkeskommunale IB-tilbud.

Det er kjent fra før at International Baccalaureate-linja på Kirkenes videregående skole vil legges ned etter 2019. Grunnen er stram økonomi i fylkeskommunen, og at IB-linja er relativt dyr.

Fylkesråd for utdanning, Johnny Ingebrigtsen, har imidlertid meldt at fylkeskommunen nå er på leting etter måter å få finansiert linja med penger utenfra. Sør-Varanger-ordfører Rune Rafaelsen har sagt at kommunen tok kontakt med Ingebrigtsen tidligere for å få til det samme, og kommunen skal være med på letingen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no