11. des
TILBAKE: Staal Nilsen forlangte at for mye innkrevd avgift skulle tilbake til folket. Det blir det neppe noe av.
 
Neppe penger tilbake til folket
35 000 kroner budsjettert som ble til 700 000 brukt, og for mye krevd inn i vann og avløpsgebyr, er saker kontrollutvalget har bedt rådmannen redegjøre for i kommunestyret.

Publisert: 28.mar.2014 13:44
Oppdatert: 23.okt.2017 10:37

«Vi har funnet en fondskonto med fem millioner kroner på. Dette er penger som er for mye tatt inn i avløpsgebyr. Dette vil vi ha en forklaring på», sa leder i kontrollutvalget, Staal Nilsen (Frp) til SVA i januar. Pengene skal tilbake til folket, var budskapet hans.

Ingen kompensasjon

Nå har han fått tilbakemelding fra rådmannen.

– De har regnet på dette på nytt, og de finner nok en måte å få brukt pengene på. Jeg beklager at det ikke ser ut som det kommer noe tilbake likevel, sier Staal Nilsen.

Han sier han hadde håpet at folk kunne fått en slags kompensasjon for den dyre tilkoblinga til det nye vann- og avløpsnettet.
– Men det ser ikke ser ut som det er mulig, sier han.
– Jeg har orientert kontrollutvalget om at rådmannen utarbeider en sak om selvkostfondet etter at regnskap 2013 er ferdig, og vi har den totale oversikten over hva dette innebærer. Saken vil så bli fremmet til politisk behandling, sier rådmann Bente Larssen.

– Alt for lavt

Kommunestyret ba i november i fjor kontrollutvalget gjennomgå overskridelser på post for politisk administrasjon.

– Det var budsjettert med 35 000 kroner og brukt 750 000 kroner. Det handler om frikjøp for politikere og reiseutgifter. Dette er penger man burde sett på forhånd var budsjettert alt for lavt, sier Staal Nilsen.

– Noe av dette ligger et par år tilbake i tid, og noe er gjort rede for. Noe er forklart med at fylkeskommunen ikke har vært ryddig. Vi ber om at det blir redegjort for dette i kommunestyret, sier Nilsen.
– Jeg kommenterer ikke utvalgets vedtak, men det vil bli lagt fram for kommunestyret, sikkert til møtet i april, sier Bente Larssen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no