14. okt
STØRRE FLY: Grunnet chartermangel brukte både SAS og Norwegian de større flyene til Kirkenes i sommer. Bildet ble tatt 9. juli i år. (Foto: Martin Gramnæs).
 
Nesa opp for flytrafikken
I juli pekte pilene opp både på landsbasis og på Kirkenes lufthavn.

Publisert: 23.aug.2015 08:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:54

Det viser Avinors statistikk for forrige måned. Det har i 2015 vært en generell nedgang i antall passasjerer men i den tjukkeste julimåneden ble det notert flere reisende.

Dårlig sommer

Det er lett å tenke seg at det begredelige sommerværet i Sør-Varanger må ta mye av æren for dette. Det tror også lufthavnssjef, Knut Kristoffersen.

- Været kan godt ha hatt innvirkning på trafikken hos oss, kommenterer han. 31 207 passasjerer reiste til eller fra flyplassen i juli, noe som betyr en oppgang på 0,9 prosent.

- Det utgjør ikke mer enn rundt 300 passasjerer, - altså to stykk Boeing 737, så det er ikke snakk om dramatisk oppgang, sier han. Plusstallene kommer imidlertid på tross av at det ikke har gått noe fast sommercharter til Kirkenes, noe som betyr at antall flybevegelser gikk ned.

- Dette har blitt løst ved at selskapene har benyttet seg av noe større maskiner her oppe i stedet, forklarer lufthavnsjefen. Fint flyvær har også gjort at punktligheten har vært bra.

- Vi har som mål om å ligge på 88 prosent og vi hadde 93 prosent i juli, forteller han. Lite kanselleringer har det også vært.

Gå i null

I fjor ble det satt rekord med 305 746 passasjerer på Kirkenes lufthavn. Kristoffersen tror ikke på rekord i år. Det ble heller ikke spådd i bransjen

- Vi håper likevel på at vi skal få grønne tall, sier han. Totalt har 275 211 passasjerer reist innom Kirkenes med fly i år. Det er en nedgang på 1,4 prosent. Målet er at Kirkenes lufthavn skal ende på omtrent samme antall som fjoråret. Det merkes imidlertid at det sendes mer post med fly enn tidligere. I fjor ble det fraktet 8,3 tonn post til eller fra Kirkenes via luftveien. I år er tallet drøyt 56 tonn. Dette gir en prosentøkning på svimlende 575,6 prosent.

- Mye mer av posten har gått med fly hittil i år. Også øvrig frakt har vært bra, avslutter Kristoffersen.

Størst på innland

Ser vi på Avinors flyplasser totalt sett, gikk antall passasjerer opp over 2 prosent i juli. Størst økning var det på innlandsrutene med 2,7, mens 1,8 flere reiste utenlands. Hovedflyplassen på Gardermoen hadde 3 prosent økning.

- Fraværet av god norsk sommer i år har gjort at mange nordmenn har bestilt flytur til sydligere strøk i siste liten. Økningen kommer antagelig som et resultat av dette og at fjorårets sommer i Norge var en av de beste. I sum gir det en hyggelig trafikkoppgang for oss, sier trafikkdirektør ved Oslo Lufthavn, Jasper Spruit i en pressemelding.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no