12. des
KOMMER: Flere strekninger i Sør-Varanger får asfalt i sommer. (Arkivfoto: Håvard Skogly Mækelæ)
 
Nesten 17 kilometer asfalt legges i sommer
I disse dager starter tidenes asfaltsesong for fylkesvegene i Finnmark, melder Vegvesenet. I Sør-Varanger får Jarfjord en snau kilometer, og E6 fra flyplassen og helt inn til Kirkenes sentrum får ny asfalt.

Publisert: 10.jun.2015 12:14
Oppdatert: 23.okt.2017 10:52

Fylkeskommunen har satt av 43 millioner kroner til lapping og nytt dekke på fylkesvegene i årets budsjett. De fire siste årene har tilsvarende tall vært mellom 23 og 26 millioner kroner, skriver de i en pressemelding.

Sør-Varanger får asfalt på nesten 17 av de totalt 39 kilometerne som skal asfalteres i fylket i sommer.

Farlige spor

I Sør-Varanger får E6 fra Høybuktmoen til Solheimsveien ny asfalt. I tillegg er det strekninger mellom Neiden og Høybukt som også skal asfalteres.

Seksjonsleder Tor Inge Hellander hos Statens Vegvesen forteller at den slitasjen som fører til flest ulykker er spor.

- Mange har kanskje sett en litt merkelig bil som kjører rundt og måler på veiene. Den måler faktisk slitasje og spor. Om vinteren legger det seg is i sporene, og de er vanskelige å brøyte bort. Isen bygger seg opp til rygger, og disse er svært trafikkfarlige. Mye av asfaltarbeidet i år handler om å fjerne slike spor, sier Hellander.

Til neste år

Bugøynesveien har fått en del utbedring, og nå vil den få mer, seks strekninger på tilsammen rundt 2,5 kilometer skal asfalteres. En 950 meter lang strekning mellom Storskog og Jarfjordbotn skal få samme behandling.

I tillegg skal en like lang strekning på gang- og sykkelveien mellom Hesseng og Tangen asfalteres. Pasvik står ikke på denne planen.

- Vi fortsetter med det utbedringsarbeidet vi begynte på i Pasvik i fjor. Dersom vi rekker det i år, med anbud og alt, vil det bli asfaltert. Hvis ikke vil det være strekninger med grusvei ett år til og asfaltering til neste år, sier Tor Inge Hellander.

Prioritere

Selv om årets asfaltbudsjett er det høyeste noen sinne for fylkesvegene i Finnmark, er det ikke tilstrekkelig til å hente inn forfallet.

- Våre beregninger viser at det vil koste 60-70 millioner kroner årlig å stoppe forfallet på fylkesvegene i Finnmark. Så selv om vi får tatt noen løft flere steder i år, har vi fortsatt svært mange fylkesveger med dårlig dekke, sier avdelingsdirektør Bjørg-Anita Joki i Statens vegvesen i Finnmark.

På riksvegene i Finnmark skal det brukes rundt 70 millioner kroner på asfalt i år. Arbeidet er allerede i gang på riksveg 92 ved Soussjavri og på E6 ved Seidevann i Karasjok.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no