20. okt
KAMP: Bjørnevatn tapte i siste hjemmekamp 0-1 mot Kirkenes IF. Men det gjorde lite, da opprykket allerede var sikret et par kamper tidligere.
Foto: Ole-Tommy Pedersen
 
Nesten full pott på slutten av jubileumsåret
Neste år blir det fotball for alle penga – og de unge skal ikke glemmes. BIL satser på å bli «Kvalitetsklubb».

Publisert: 08.nov.2017 18:00
Oppdatert: 08.nov.2017 16:22

Til helga har Bjørnevatn IL den siste – og kanskje mest staselige delen av jubileumsfeiringa.

– Vi har porsjonert 100-årsfeiringa ut over hele året. I mars hadde vi internturnering, og i august var det jubileumsturnering i Bjørneparken, nevner klubbleder Kjersti Øvergaard Dahlberg.

– Dette er finishen. Vi har 100-årsfesten på Bjørnevatn skole lørdag, med medlemmer og inviterte gjester, forteller hun.

Ordføreren er blant de så langt 125 bekreftede gjestene til festen på Bjørnevatn skole. Det blir både taler og høytidelighet, men ingen utdeling av spesielle utmerkelser.

Bjørnevatn IL begynte som skiklubb. Nå er det en ren fotballklubb. Dahlberg merker seg at klubben har endret seg med trendene i samfunnet, men hun ser ikke for seg at de tar inn flere sporter. De vil heller styrke fotballen, og fokusere på fremtida.

– Hovedmålet vårt er å ha et positivt aktivitetstilbud i Bjørnevatn for barn og unge, sier hun.

– Målet er at hele BIL skal gå styrket ut av året, sier Dahlberg.

Ett mål som ikke er helt nådd, er å få «Kvalitetsklubb»-stempelet hos Fotballforbundet. Der er det flere krav som må nås. Dahlberg satser på at det skjer i 2018, men da med .

Styrking

Klubben har likevel blitt styrket en hel del, ifølge lederen. Fra før av er det godt kjent at BIL sitt seniorlag rykket opp fra fjerde til tredje divisjon. Det fører med seg egne utfordringer for herrelaget, som nå får spille mot mye sterkere lag fra hele landet – og de må også belage seg på mer reising, med de utgiftene det medfører.

Dahlberg er selvfølgelig stolt over herrelaget. Å rykke opp var et stadfestet mål i år. Men man skal ikke glemme de yngre.

– Småjentene våre har vunnet serien i Øst-Finnmark, og de to småguttelagene kom på andre og tredje plass i sin serie. Så har vi hatt et fint samarbeid med Hesseng for å danne et jentelag, som ble nummer to i sin serie, nevner BIL-lederen.

– Det er artig at det skjer så mange sportslige høydepunkt akkurat i jubileumsåret, slår hun fast.

Det gjelder også selv om spillere reiser videre i sportskarrieren.

– Om noen for eksempel går videre i divisjonene, er vi stolte av det – som for eksempel Mads Frede Hansen, som spiller i andre divisjon i Alta. Det er godt å ha 9910 representert der, mener hun.

Dahlberg satser på at det blir dans ut over kvelden på festen. For hun er klar for feiring.

– Det er så fantastisk at vi har holdt oss i live i hundre år, sier hun.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no