22. nov
PÅSKETID ER UTETID: Isfiske, skitur, skutertur og båltur er påske for mange i Sør-Varanger. Her fra Utnes en solfylt påskedag.
 
Nok å gjøre i påsken
Enten du har lyst på selskap eller åndelig føde er det opptil flere arrangementer å finne fram til i år også.

Publisert: 19.mar.2016 07:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:02

Garnisonen i Sør-Varanger holder også denne påsken utegudstjeneste på Holmfoss i Pasvik, med kirkekaffe i forhåpentligvis påskesol i etterkant. Den er åpen for alle som vil være med skjærtorsdag.

Gudstjenesten 1. påskedag i Grense Jakobselv holdes innendørs, i Kong Oscar IIs kapell. Men badet tar de utendørs, i havet.
Flere bygdelag lager også felles arrangementer i påsken. I Bugøyfjord, der innbyggertallet økes betraktelig hver påske, blir det både skirenn og isfiskekonkurranse.

– Hensikten er å få folk ut, sier byge- og hyttelagsleder Edvin Nilsen.

– Skirennet er først og fremst for barna, men de voksne kan også godt gå en skitur langfredag. Og også på isfiskekonkurransen påskeaften er det slik at unge og gamle møtes til samme aktivitet. Nå håper vi bare på at det gode været også kommer.

Sør-Varanger Røde Kors stiller også i år med ved til påskebålet i Sandnesdalen langfredag, under mottoet «ikke vær alene».
Og befinner du deg i nærheten av Langvasseid påskeaften formiddag er du sikkert velkommen til å bli med på bygdelagets samling rundt bålet der, med tilhørende aking i bakkene.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no