21. okt
GÅRDSDRIFT: Her fra bonde Bjørn Christiansens gård i fjor.
 
Nominert til nasjonal jordvernpris
Sør-Varanger kommune konkurrerer mot 22 andre kommuner i landet.

Publisert: 09.aug.2017 09:16
Oppdatert: 23.okt.2017 11:23

Landbruks- og matdepartementet ønsker å motivere til nyskapende strategier og tiltak som tar vare på Norges matjord. Dermed deler de ut nasjonal jordvernpris for første gang i år.

Prisen er ett av tiltakene i regjeringens nasjonale jordvernstrategi. Den skal øke oppmerksomheten rundt jordvernet, og få fram gode ideer, tiltak, planer og strategier som tar vare på matjorda, ifølge en melding fra departementet.

- Kun tre prosent av Norges landareal er i dag dyrket mark. For å bevare matjorda arbeider regjeringen for å avgrense omdisponering av dyrket jord, sier landbruks- og matminister Jon Georg Dale. Han leder også juryen.

Sør-Varanger kommune er nominert av følgende grunn, ifølge meldingen:

"Sør-Varanger kommune bygger ikke ned mye jordbruksareal. De har nylig utarbeidet en god og bred landbruksplan som inngår i kommuneplanen. De er bevisste på jordvern og tar hensyn til jordbruket i kommuneplanarbeidet. Kommunen har en relativt stor utvikling og utbygging, men det går ikke ut over jordbruket."

Departementet tar sikte på at prisen skal deles ut i løpet av sommeren 2017.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no