21. okt
Tredjeklassingen Nora Marie Stærk møtte sitt store idol, artisten Nora Foss Al-Jabri, midt i skoletida på Bjørnevatn skole mandag.
 
Nora møtte Nora
Det ble en stor dag for tredjeklassingen Nora da hun møtte idolet sitt med samme navn på konsert midt i skoletida på Bjørnevatn skole mandag.

Publisert: 11.feb.2015 12:15
Oppdatert: 23.okt.2017 10:47

Førstnevnte er Nora Marie Stærk. Hun er ni år og går på skolen. Sistnevnte er artisten Nora, med ettemavnet Foss Al-Jabri, som vant fjorårets Stjernekamp på NRK og som holdt en mini-konsert på Bjørnevatn skole mandag.

Belønning

Konserten med idolet til mange i skolens målgruppe kom i stand som belønning for god lekseinnsats helt siden begynnelsen av skoleåret.

– I forbindelse med foredragene med Øyvind Hammer, så avtalte vi at vi skulle sette i gang med treningsøkter. En økt er på 20 minutter. Mottoet er at du kan lære deg det du vil bedre enn du kan i dag. Lekser er også trening og vi satte oss noen mål på veien. Da elevene nådde tusen så ble det kino på alle elevene. Ved 3000 fikk alle klassene hver sin fotball. Ved 6000 økter, så arrangerte vi denne konserten, sier rektor Torgeir Skogan.

Og konserten med fjorårets Stjernekamp-vinner slo an. Konserten skulle begynne halv ett og her var det kniving på plassene rett foran scenen, der Nora skulle stå, akkompagnert av Trygve Beddari på piano.
Nora fortalte sitt unge publikum at hun går i tredje klasse på videregående skole, at hun aldri hadde vært i Kirkenes før og så litt om sin korte karriere.

– Jeg var med på Artist-gallaen på TV2 i 2012 og var også med på høstens Stjernekamp, der jeg vant. Vi skulle synge ti forskjellige sjangre, til og 50-talls-musikk som jeg ikke hadde hørt om annet enn Elvis, Hip-Hop, rappet med Jørn Hoel og sunget med Mo og sunget Norsk på norsk. Jeg er så heldig at jeg vant. Jeg har lært utrolig mye på de ti ukene, sa Nora, mens fansen jublet. Simon and Garfunkels «Bridge Over Troubled Water» og «Super Woman» med Alicia Keys var bare noe av det det unge bjørnevatn-publikummet fikk høre under mini-konserten.

Film

Tredjeklassingen Nora Marie var en av dem som kom først og fikk den beste utsikten, rett foran scenen.

– Det var helt fantastisk. Jeg liker musikken hennes og stemte masse på henne under Stjernekamp. Jeg så Stjernekamp nesten hver eneste lørdag i høst, sier Nora Marie etter å ha filmet hele konserten og vært rask med å komme seg til bordet der artisten skrev signaturer og lot seg avbilde.

– Jeg har noe til deg også, sa Nora Marie til sitt idol. Niåringen leverte da et ark, der det sto; «Til Nora. jeg liker deg. Jeg har laget en gave til deg. Fra Nora»

– Å så koselig, sa artisten, tok rundt sin fan. Og så fikk Nora Marie et bilde med signaturen av sitt idol. Og tatt bilde med mobiltelefonen sin.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no