9. des
PÅ FERIE: Vegard Ulvang og familien er på ferie i Korsdalen. Nora på femten trives godt her opp og håper været holder seg. Alle foto: Hallgeir Henriksen
 
Nora Ulvang i pappas fotspor
Vegard Ulvang fikk god pes av datteren Nora (15) på en treningstur fra Korsdalen til Näätämö tirsdag. Hun trives godt her nord, selv om hun ikke har bærplukking som yndlingsbeskjeftigelse.

Publisert: 01.aug.2013 07:30
Oppdatert: 23.okt.2017 11:03

Siden han flytta fra Kirkenes som 16-åring har Vegard Ulvang passet veldig godt på at han har vært her i den beste fisketida, og ikke minst i bærtida. Etter at han ble familiemann har familien vært med nordover i tida rundt Kirkenesdagene.

Mens andre drar på byen og fester seg gjennom disse dagene, har Vegard og etterhvert familien enten vært på hytta i Korsdalen, på fjellet eller på sjøen.

Multebom

I likhet med de andre som legger ferie til bærtida, eller belaga seg på sjølpining til vanlig tid, bomma Ulvang grovt i år. Nå er det vel neppe sjølpining for Ulvang og hans topptrente følge. Kjent som han er i området, blir det fort mange kilo bær, men i år har hans spreke far Arne måtte ta seg av bærplukkinga for familien Ulvang, bestående av pappa Vegard, mor Grethe Ingeborg Nykkelmo og døtrene Nora og Runa.

Vegard selv har imidlertid ikke gitt helt opp håpet om å finne fine bær.

- Det finnes vel ennå litt bær ute ved kysten og på høytliggende bærflekker, hevdet han med autoritet da vi snakka med han etter en treningstur.

Og treningsturen avslørte at formen ennå er svært god for den berømte skiløperen.

Men at han måtte ta litt i for å følge med datter Nora, var tydelig like før de avslutta en 25 kilometer lang treningsøkt på rulleski fra Korsdalen til Näätämö. Der skulle de handle litt sammen med resten av familien og Vegards foreldre Ingrid og Arne.

Hver dag

Med ei mor som er verdensmester i både skiskyting og langrenn og en far som er trippel olympisk mester og har VM-titler, er vinner av verdenscupen samt vinner av flere kollenfemmiler, for å nevne noe, er Nora Ulvang uten tvil arvelig belastet.

Hun er desidert blant dem her i landet som er nærmest å være født med ski på beina, og satser på å gjøre det godt som skiløper for IL Kjelsås.

Hvor store ambisjoner hun har, vil hun ikke helt ut med, men at hun har planer om å vinne mange skirenn er det ingen tvil om. For hun trener svært hardt, og ferien i Sør-Varanger er intet unntak.

- Jeg trener stort sett hver dag også på sommeren, så det er klart at jeg ønsker å bli en god skiløper. Tiden får vise hvor langt jeg når opp, og det blir jo spennende å se, sier hun og tørker svette etter ei varm treningsøkt.

En time og tjue minutter brukte far og datter på turen, og det mente Vegard var grei fart.

- Kjempetur i flott vær og regnet holdt seg unna, selv om det var noen mørke skyer underveis.

Egentlig skulle de på sjøen tirsdag, men værmeldinga gjorde at de venter en dag eller to.

Pappa Vegard forbeholder seg taus når temaet var Noras talenter og muligheter for å nå helt til topps, som han selv gjorde. Med sin merittliste og som FIS-leder er det vel kanskje ikke så rart, selv om han nikket anerkjennende etter endt treningsøkt i Finland.

Trives

Nora har tilbrakt deler av stort sett alle sine femten somre i Sør-Varanger, og hun trives godt her oppe. Om hun trives så godt at hun vil vurdere å flytte hit som voksen, vet hun selvsagt ikke.

Som ungdommer flest har hun ikke multebærplukking som yndlingssyssel, selv om hun gjerne blir med i bærmarka.

- Det er ikke det artigste jeg vet, men er det fint vær og mye bær, er det helt greit, smiler hun mens pappa Vegard rister lurt på hodet.

Dagen før SVA møtte Nora og Vegard hadde de hatt fersk sei og lever til middag. Og selv om hun trener steinhardt, spiser hun ikke lever. Muligens er det genene fra Selbu og morssida, som slår brutalt ut, og ikke havgenene fra Skogsholmen på Helgeland.

- Men fisken synes hun er god, smilte hun.

Sammen med resten av familien har hun ennå nesten to uker igjen å feriere i pappas Kirkenes.

- Jeg skal ikke bare trene og håper på fint vær slik at vi kan kose oss resten av ferien, slutta den sympatiske jenta før hun satte seg i bilen til Korsdalen.

Der ble det garantert sauna før grillmaten fra EU ble inntatt på hytta.

Så får tiden vise om vi får se unge Nora Ulvang knive i toppen på tremila i Kollen eller andre skistadion.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no