21. okt
JEVNT: Det var små marginer, men Iver Kjellmo måtte gi tapt i sin første EM-kamp.
 
Norge ble nest beste EM-nasjon
Og to bronsemedaljer til Iver Kjellmo Johansen i lagkonkurransene under europamesterskapet i Taekwon-do.

Publisert: 31.okt.2015 14:53
Oppdatert: 23.okt.2017 10:57

Johansen reiste sammen med EM-debutant Karina Skagen Enoksen ned til EM i Skottland i forrige uke. Der ble det både medaljer og god erfaringer for videre satsing.

Nære på

Johansen har deltatt i EM tidligere, men det gikk ikke helt veien i individuell sparring.

- Jeg gikk mot en fra slovakia i min første kamp, og tapte denne, men det var nære på, forteller han om det som var en tøff match. Bedre gikk det i lagkonkurransene der det ble bronse i både sparring og mønster. For Karina gikk det litt bedre. Hun vant sin første kamp mot en utøver fra Slovenia, men måtte gi tapt mot en italiener i kamp nummer to. Det er imidlertid ikke gitt at alle vinner en kamp i sitt første EM.

- Jeg er stolt over at jeg klarte dette, og EM var en flott opplevelse, sier hun. Det gikk også bra for Norge som helhet. Landet ble kåret til nest beste nasjon. Rett forran Italia med Polen på topp.

NM neste

Stort var det også for trener og pappa Kent Tore Skagen. Han har vært med på EM også tidligere, men dette var første gang som trener og publikum.

- Vanligvis har jeg vært med som dommer, og da har man et annet fokus. Denne gangen kunne jeg se mer på coaching og taktikken rundt, forteller han. Det er også første gang han reiser på EM sammen med to fra Kirkenes. Nå er det Norgesmesterskap i Stavanger som er neste post på programmet, og her stiller klubben mannsterke med 20 utøvere pluss støtteapparat. Karina er klar på at nå er det trening og atter trening som gjelder nå.

- Det ser også ut til at jeg møter en fra landslaget i første kamp, og det er ikke så ofte det skjer, avslutter hun.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no