10. des
KOMMER: Konsertpianist i verdensklasse, Nils Anders Mortensen. (Foto: Frank Rune Isaksen)
 
Norges ukjente juvel
Nils Anders Mortensen har av utenlandsk musikkpresse blitt betegnet som «Norges ukjente juvel». Nå skal han spille konsert i Kirkenes.

Publisert: 15.mar.2017 14:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:16

Scene Finnmarks ansatte musikere holder et skyhøyt nivå og spiller jevnt og trutt hele året i vårt flotte fylke, men får sjeldent eller aldri stå i fokus selv. Derfor kan vi med glede nå presentere «Scene Finnmark-profilen», en ny konsertserie der vi endelig får sjansen til å sette hver enkelt av våre musikere øverst på plakaten, og der de selv velger ut musikken som står dem nærmest, skriver Scene Finnmark i en pressemelding.

Grammy-nominert

Nils Anders Mortensen er opprinnelig fra Flekkefjord, men har vært ansatt som landsdelsmusiker i Finnmark helt siden 1998. Han er utdannet ved Norges Musikkhøgskole, Ecole Normale i Paris og Hochschule für Musik und Theater i Hannover, og har gjestet en rekke store scener i hele verden. Albumet «Veslemøy synsk», et samarbeid mellom ham og mezzosopranen Marianne Beate Kielland, ble i 2011 nominert til en Grammy Award i kategorien klassisk vokal solo. Deres siste utgivelse, «Whispering Mozart», fikk også meget gode kritikker, og avisa Klassekampen mente at dette var den beste klassiske plateutgivelsen i 2016. Til daglig er Nils Anders lokalisert i Alta, der han inngår som et av medlemmene i Ensemble Noor, Scene Finnmarks profesjonelle klassiske kammermusikkgruppe.

Kjente og moderne

Først ut i den nye konsertserien er altså Nils Anders Mortensen. Han gjør en solo pianokonsert der han fremfører verker av kjente komponister som Bach, Brahms, Chopin og Grieg, samt av moderne komponister som Nico Muhly, Rolf Wallin og Håvard Lund. Dette blir intimt, upolert og bevegende. Ikke gå glipp av denne sjansen til å komme nært innpå en pianist i verdensklasse, heter det i pressemeldingen.

Konserten holdes i Grenselandmuseet neste onsdag.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no