22. okt
Mye plast: Ailo Steinshamn (5) ryddet fjæra i Høybukta. Arkivfoto
 
Norsk næringsliv tar grep for å kutte ut plast
Store norske aktører tar grep for å bli kvitt plast. I løpet av de neste årene skal flere tusen tonn plast forsvinne fra butikkene.

NTB
Publisert: 29.jun.2018 08:38
Oppdatert: 29.jun.2018 08:38

I mars ble et forslag om plastforbud nedstemt i Stortinget, likevel jobber næringslivet hardt for å kutte ut eller redusere plastforbruket, skriver Dagsavisen.

Butikkjeden Cubus tok grep allerede i fjor da de begynte å ta betalt for plastposer. Siden da har de redusert forbruket med omtrent 80 prosent.

I Hurtigruten har de som mål å bli verdens første plastfrie rederi. Allerede 2. juli skal alt fra sugerør og rørepinner, til plastglass og plastposer være borte fra selskapets skip. Også McDonalds har valgt å gå bort fra plastsugerør i noen av sine restauranter, og skal teste ut papirsugerør i stedet.

I tillegg vil det i løpet av de neste årene merkes forskjell i Norges dagligvarebutikker. Blant annet har Norgesgruppen som plan å redusere bruken av plast med 20 prosent innen 2025, og vil erstatte plastbegeret til avokado og jordbær for å spare 100 tonn plast i året.

Ifølge Fredrik Myhre, seniorrådgiver for fiskeri- og havmiljø i WWF, havner åtte millioner tonn plastsøppel i havet hvert år.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no