8. des
ØKE FLEKSIBILITETEN: Norterminal ønsker å bruke mellomlagerskip i posisjonen i Ropelv som ble brukt i vinter. (Foto: Norterminal)
 
Norterminal søker om ny omlastingsposisjon
Norterminal søker om tillatelse til å laste om i Korsfjorden sør for Sør-Leirvågen.

Publisert: 16.apr.2015 17:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:49

- Posisjonen er med i Sør-Varanger kommunes reguleringsplan, men er ikke tatt inn i gjeldende tillatelse fra Miljødirektoratet for bruk til omlasting. Skipene skal ligge på svai, og søknaden er begrenset til månedene januar til og med mai, skriver Miljødirektoratet og varsler høringsfrist fram til 15. mai.

Norterminal begrunner søknaden med vinterens isforhold, og legger til grunn at plasseringen de søker om har mindre is og kan brukes når det er for mye is i Ropelv.

Mellomlager

Norterminal har i dag tillatelse fra Miljødirektoratet til å laste om skip til skip i fire posisjoner i Bøkfjorden/Korsfjorden. De kan i tre av disse også laste om via et mellomlagerskip som fortøyes til land.

Virksomheten har i dag tillatelse til å laste om skip til skip i posisjon SS4, plasseringen brukt i vinter.

- Råoljen blir da kun lastet om én gang før den bringes videre til bestemmelsesstedet. Norterminal Floating Storage AS ønsker å benytte et mellomlagerskip i posisjon SS4 for å øke kapasiteten og fleksibiliteten for omlastingene.

Sårbare

Miljødirektoratet skriver at det i vurderingen legges vekt på miljørisiko, forebyggende tiltak og erfaringer fra gjennomførte omlastingsoperasjoner.

Direktoratet skal også vurdere miljøforholdene i det aktuelle influensområdet.

- Herunder hensynet til den nasjonale laksefjorden, spesielt sårbare fuglearter og sårbare naturområder.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no