11. des
Nesten alle pilotene i Lufttransport går over til Babcock, melder NRK.
Foto: Yngve Grønvik
 
NRK: Pilotene går over til Babcock
Nesten alle ambulanseflypilotene sier ja til å gå over til den nye operatøren Babcock. Fristen til å takke ja til jobbtilbudet går ut ved midnatt.

NTB
Publisert: 28.jun.2018 18:07
Oppdatert: 28.jun.2018 18:07

Etter det NRK kjenner til har nesten alle pilotene i Lufttransport gitt beskjed om at de ønsker å jobbe for den nye operatøren Babcock. Dagens operatør, Lufttransport, har 98 ansatte piloter. Babcock overtar driften av luftambulansetjenesten fra 1. juli neste år.

– Det er en god nyhet, sier administrerende direktør Frank Wilhelmsen i Lufttransport om at så mange av pilotene har sagt ja til å bli med videre til Babcock.

Fristen for å si ja til å jobbe for Babcock går ut ved midnatt.

Flygerforbundet og NHO Luftfart, som forhandlet på vegne av Babcock, ble i forrige uke enige om en tariffavtale. I avtalen er alle ambulanseflygere som ønsker det, sikret jobb på samme arbeidssted som de har i dag. Norsk Flygerforbund har akseptert reduserte lønns- og arbeidsvilkår.

Krisen i luftambulansetjenesten startet i slutten av april. Strid om lønns- og arbeidsvilkårene hos den nye operatøren Babcock, gjorde at 13 piloter sluttet. Det skapte bemanningskrise for Lufttransport, som driver tjenesten i dag, og flere ekstraordinære tiltak måtte settes i verk.

Både helseforetakene og ikke minst helseminister Bent Høie (H) har vært under sterkt press etter at Luftambulansetjenesten ble rammet av bemanningsmangel.

Stortinget har vedtatt at Høie må «sikre at erfaring og kompetanse i dagens luftambulansetjeneste videreføres». I det siste er det også reist bekymring om teknikerne som gjør vedlikehold på ambulanseflyene. En tredel av teknikerne har søkt seg til andre jobber.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no