5. des
Leder i Kirkenes Idrettsforening, Svein Olav Olsen (i midten), er glad for å ha fått på plass ny administrativ leder, Katharina Bartsch, på plass. Harald Sørensen (t.v) gåtr tilbake til sin gamle jobb i kommunen. (Begge foto: Jørn Fossmo).
 
Ny administrativ leder i KIF
Katharina Bartsch (39) er ny administrativ leder i Kirkenes Idrettsforening. Hun har bakgrunn som prosjektleder fra kultursektoren og ser fram til å skifte beite til idretten.

Publisert: 13.jan.2017 12:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:13

Katharina forteller at hun har liten erfaring med idrett og lagspill, men gjennom sin bakgrunn med prosjektarbeid og frivilligheten ser hun mange likhetstrekk med klubbvirksomhet.

- Det kan være mange fordeler med at det er en utenfor idretten i denne stillingen. Kanskje en ser ting med andre øyne, sier hun.

Klubbutvikling

- Dette blir en utfordrende jobb og mye å lære. Men jeg gleder meg til komme i gang, sier hun.

Som administrativ leder og daglig leder skal Bartsch være bindeleddet mellom hovedstyret og de ulike avdelingene i klubben. Mye fokus vil bli på å lage gode rutiner for det adminstative arbeidet og få dette i system.

Avtropppende i lederstillingen i Kirkenes IF, Harald Sørensen, understreker at det er dette klubbutvikling egentlig handler om.

- Det gjøres mye bra i KIF, men det gjelder å koordinere dette arbeidet, og på den måten forbedre samarbeidet mellom de forskjellige idrettene i klubben. Her har den administrative lederen en viktig rolle, sier Sørensen, som er tilbake i sin gamle stilling i Sør-Varanger kommune.

Økonomi

Som andre klubber er også KIF avhengig av sponsing og økonomisk tilskudd. Å skaffe seg oversikten over private, statlige, kommunale midler som en kan søke på, blir en av de første oppgavene hun setter igang med. Leder i KIF, Sven Olav Olsen, er glad for at de nå har fått på plass en som kan videreutvikle arbeidet med å skaffe midler til klubben og ikke minst får dette i system.

- Dette arbeidet vil betale seg selv og være med på å utvikle KIF, mener han.

Liker prosjekter

- Å jobbe med en idé helt fram til å finne midler til en prosjektplan, har jeg holdt på mye med, sier Bartsch, som opprinnelig er født i Leipzig i det tidligere Øst-Tyskland.

Hun kom til Kirkenes i 2009 og har siden den gang skaffet seg mye erfaring med prosjektarbeid fra kulturbransjen, for det meste innen musikk. I Göteborg livnærte seg hun noen år som selvstendig næringsdrivende innen kulturfeltet. Før den tid tok hun eksamen i Culture Management i Newcastle i England.

- Men jeg regner med at det er mye nytt å lære i denne jobben, det må etableres mange kontakter. Uansettt, dette blir gøy, sier Bartsch, som mandag tok plass på kontoret i tredje etasje i KIF-huset, klar til å ta fatt på jobben til det beste for foreningens medlemmer.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no