12. des
Illustrasjonsfoto/arkiv
 
Statsbudsjettet: Jubel for mer støtte til lokalavisene

SVA
Publisert: 07.okt.2019 13:30
Oppdatert: 07.okt.2019 13:50

Kulturminister Trine Skei Grande (Venstre) la mandag fram et budsjett hvor pressestøtten er økt med 30 millioner kroner. I tillegg kommer 10 millioner i justering for inflasjon, etter at støtten har vært lik på krona i noen år.

Grande har varslet at det spesielt er de minste avisene som skal nyte godt av økningen. Landslaget for lokalaviser (LLA) ser på økningen som avgjørende for at de små avisene skal klare den digitale omstillingen.

– Lokalavisene er grunnfjellet i det norske medielandskapet, og LLA har i mange år kjempa for at den viktige samfunnsrollen til lokalavisene skal bli mer verdsatt. Vi er derfor svært godt fornøyde med at kulturministeren og regjeringa nå prioriterer de minste avisene. Dette bidrar til at enda flere lokalaviser kan ta ei heilt nødvendig digital omstilling, og slik levere mer og bedre innhold til leserne, seier Rune Hetland i LLA i en pressemelding.

I tillegg kommer en økning i innovasjonsstøtten medier kan søke på.

Sør-Varanger Avis mottar for øvrig om lag 1,1 millioner kroner årlig i produksjonstilskudd og distribusjonstilskudd for Finnmark.

Nylig kom også nyheten om at regjeringen utlyser en ny anbudskonkurranse for avisdistribusjon både hverdager og lørdager. Dette skal sikre avisombæring seks dager i uka i tre år framover selv om Posten går ned til to- og tredagerslevering annenhver uke fra 1. juli 2020.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no