10. des
NY PIKE: Maria Kotljatsjkova har begynt å jobbe hos Pikene, og er kastet inn i forberedelsene til Barents Spektakel.
 
Ny kurator på plass hos Pikene
Maria Kotljatsjkova syns hun har havnet midt i smørøyet ved å få kuratorjobb hos Pikene på broen.

Publisert: 25.jan.2016 16:59
Oppdatert: 23.okt.2017 10:59

Og det sier en storbyjente fra Moskva om å ha havnet i lille Kirkenes. Jobben kunne nemlig ikke passet bedre for Kotljatsjkova som i sin masteroppgave ved kuratorstudiene ved Universitetet i Stockholm skrev om å kuratere arbeidsopphold for kunstnere i en utkantskontekst - definert som en lang avstand fra et lands hovedstad.

– En har ikke kunstsamlinger, ikke et globalt kunstpublikum og heller ikke utstillingslokaler. Spørsmålet er hvordan en da kan jobbe med kuratering, forklarer hun.

Annen historie

Kuratoren er også opptatt av tverrkulturell kommunikasjon.
– Fremdeles er det mentalitetsforskjeller mellom Russland og vesten. Kirkenes har jo en annen historie, men også her ser en at det oppstår misforståelser - og at det er ulike måter å se verden på, påpeker hun midt oppe i forberedelsene til Barents Spektakel.

Perfekt miks

– Nå er jeg kastet inn i forberedelsene, men er samtidig i gang med å søke midler til å gjennomføre egne idéer. En av dem er å arrangere et nettverksmøte mellom kuratorer fra Sverige, Finland og Russland. Jeg har også kontakt med danske og svenske aktører for å undersøke hvordan de jobber med flyktningesituasjonen. Her er det laget interessante prosjekter i samarbeid mellom København og svenske Öland, og det er selvsagt også kjemperelevant for Kirkenes sin del.

Maria Kotljatsjkova er også fornøyd med sin nye hjemplass av språklige grunner.
– Jeg kan jo svensk etter å ha studert der, dermed forstår jeg norsk. Jeg kan dessuten engelsk, tysk og russisk. Og det er jo en perfekt miks på Pikene-kontoret, smiler hun.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no