9. des
 
Ny Pike på plass
Ingrid Valan hadde aldri drømt om at lille Kirkenes skulle kunne tilby en arbeidsplass som passet til utdanningen hennes.

Publisert: 05.jun.2014 17:28
Oppdatert: 23.okt.2017 10:40

I fjor var 29-åringen fra Prestefjellet ferdig med sin master i kunsthistorie med samtidskunst som spesialfelt.

- Jeg hadde aldri trodd jeg kunne flytte tilbake til Kirkenes og finne en jobb som passet til utdanningen min. Og hadde det ikke vært for Pikene så ville det heller ikke vært mulig å finne en særlig relevant jobb, sier Ingrid Valan.

På kartet

Mandag begynte Valan i ny jobb, som prosjektkoordinator hos Pikene på broen. Hun forklarer jobbvalget med at Pikene har gjort mye for kommunen kulturmessig.

- De har skapt et kulturmiljø og satt Kirkenes på kartet, i hvert fall i forhold til kunstmiljøet, og det er kjempeartig å få være med!

Øynene opp

Ingrid Valan forteller at hun brenner aller mest for å formidle kunst.

- Jeg er gjerne med på å gjøre folk mer interessert og mer åpen for kunst, spesielt å få samtidskunst til å nå ut til flest mulig. Min egen erfaring, fra å vokse opp her, er at det ikke er stor interesse for samtidskunst. Noe som er naturlig, siden det ikke har vært så lite her, og jeg vil gjerne være med på å bidra til at folk får øynene opp for nye ting.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no