23. okt
NY VRI: Sabori Danadzhiev og sushikokk Didir Grenchev går fra burgere til sushi på Ham Ham. (Foto: Siri Seim Sønstelie).
 
Ny sushiresturant i sentrum
Eierne bak hamburger og kebab-restauranten Ham Ham går nye veier. Nå åpner de ny sushiresturant midt i sentrum.

Publisert: 17.mar.2017 22:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:16

Den nye sushirestauranten vil ligge i Dr. Wessel gate, og skal utelukkende tilby sushi. Det betyr at hamburgere og kebab blir byttet ut med rå fisk, skalldyr og ris i det som nå er lokalene til Ham Ham.

- Det er spennende å starte med noe nytt, samt bytte beite, sier Sabori Danadzhiev og viser til at han tidligere har flippet burgere og servert kebab i sin restaurant Ham Ham.

Med seg på laget har han kokk Dimir Genchev som har lang erfaring fra gode restauranter ute i Europa. De håper begge at de kan tilby noe vil slå godt an blant de andre matalternativene i sentrum.

Lokal vri

Kirkenes har flere spisesteder, men ingen tilbyr per dags dato sushi. Det ønsket Danadzhiev og Genchev å gjøre noe med.

- Sushi er populært og vi vil samtidig tilby et sunnere alternativ. Det har tidligere vært en sushivogn på torvet, men når den ikke er der lenger er sushi noe byen mangler, sier Danadzhiev.

Til tross for at restauranten vil være liten, så understreker innehaveren at råvarene vil være lokale. Samtidig vil de lage sushi med en lokal vri.

- Vi vil basere oss på lokale råvarer, samtidig som vi vil lage sushi med blant annet reinsdyrkjøtt, forteller han engajsert.

De har planlagt den nye restauranten i noen månede, men har foreløpig ingen åpningsdato klar. De håper imidlertid å kunne tilby sushi i løpet av to uker.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no