15. okt
PUSTEROM: Gruvas nye avtaler med kreditorer og kunder gir bedre tid til å finne mer langsiktige løsninger, ble det meldt i natt.
 
Nye betalingsutsettelser for Sydvaranger Gruve
Slipper renter og avdrag frem til oktober.

Publisert: 06.jul.2015 02:38
Oppdatert: 23.okt.2017 10:52

Litt over halv to natt til mandag ble det klart at Sydvaranger Gruve har kommet til en avtale med DnB og Innovasjon Norge.

Betalingsutsettelser

- Tilbud fra selskapets långivere, DnB og Innovasjon Norge er akseptert, og det innebærer fortsatt støttende tiltak i forhold til SVGs finansiering for perioden juli, til og med oktober 2015, melder Northern Iron i en melding som ble sendt til den australske børsen i natt norsk tid.

Tiltakene inkluderer fortsatt betalingsutsettelse på renter og avdrag, samt fritak for tilhørende vilkår (covenants), opplyses det videre.

Ifølge meldingen har gruva også fått på plass en avtale med Tschudi-gruppen om utsettelse av betalinger knyttet til leasing av utskipningsanlegg, kontorleie og annen eiendomsleie for seks måneder, fra og med juli til og med desember.

Disse kostnadene vil først forfalle etter to år.

Sydvaranger Gruve har også kommet til en avtale med sin hovedkunde om endringer i kontraktsvilkår for perioden 1. juli til 31.oktober. Etter dette vil den eksisterende langsiktige kontrakten termineres uten ytterligere forpliktelser for SVG, men nye avtaler med denne kunden vil bli vurdert for fremtiden.

Langsiktige løsninger

Med disse avtalene forventer selskapet å kunne opprettholde sin finansielle stilling på et akseptabelt nivå for normal drift i den kommende tiden. Dette vil også gi bedre utsikter for å finne og implementere en mer langsiktig løsning, melder selskapet.

Selskapet runder av meldingen med å takke sine interessenter for støtten og engasjementet for fortsatt drift. De retter også en takk til de ansatte og lokalsamfunnet for øvrig.

Aksjehandel

- Forrige uke ba Northern Iron om at aksjene skulle suspenderes fra handel mens drøftingene med selskapets viktigste partnere pågikk. På denne måten kunne all fokus rettes mot å finne løsninger som kunne sikre SVGs fremtid, noe denne kunngjøringen befester. Denne kunngjøringen har nå blitt publisert på børsen i Australia og det er de som bestemmer om handelen kan gjennopptas, sier pressetalsmann Harald Martinsen i en pressemelding.

- Vi kan ikke se noen hindringer for at handeleen vil bli tatt opp igjen når børsen åpner mandag morgen, avslutter han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no